marți, 09 martie 2021

Toma a cerut premierului Orban deblocarea a două proiecte importante pentru Buzău

Primarul Constantin Toma a participat, săptămâna trecută, la întâlnirea dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR), respectiv primarii de mari municipii. La întâlnirea respectivă au mai fost prezenți ministrul de Finanțe Florin Cîțu, secretarul general al Guvernului Antonel Tănase, alături de mai mulți secretari de stat.

Conform unei postări a primarului Toma pe pagina sa oficială de Facebook, întâlnirea a avut ca subiect principal, ,,să nu se reducă, pentru anul următor, alocarea către municipalități, de la 64% din impozitul pe venit, prin revenirea la cota de 41, 75%, din Legea 273/2006. Micșorarea veniturilor pentru primării ar fi substanțială și ar afecta grav și Buzăul”.

Primarul municipiului mai spune că a susținut, în fața reprezentanților guvernului, deblocarea a două proiecte importante pentru Buzău, Banca de Gene și pasajul subteran din Gară: ,,În cuvântul meu am susținut puternic și deblocarea proiectului Băncii de Gene, înființată la Buzău, dar blocată de Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros. Banca de resurse vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante aromatice și medicinale este un proiect național, vital pentru sănătatea românilor. Paradoxal, candidații PNL de la Buzău pentru alegerile parlamentare susțin deblocarea funcționării Băncii de Gene, deși ministrul PNL l-a blocat. Domnul Ludovic Orban a promis că o să îl invite personal pe domnul Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene, la o întâlnire, în condițiile în care Ministrul Agriculturii, Adrian Oros nu l-a primit niciodată. Al doilea proiect pe care l-am expus a fost situația pasajului subte­ran de la Gara Buzău, al cărui proiect de reabilitare a fost blocat de către CFR Infrastructură. Am primit promisiuni că se vor face demersuri și pentru deblocarea acestui proiect. Ne luptăm pentru toate proiectele care ajută Buzăul în dezvoltarea sa!”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook.

loading...
error: Content is protected !!