joi, 04 iunie 2020

Liceul “Grigore Moisil” găzduiește competiția “Today a project, tomorrow the future”

Sâmbătă, 11 mai, începând cu ora 10,00, la Liceul “Grigore Mosil”  se va desfășura etapa regională a proiectului “Today a project, tomorrow the future”. La competiția de sâmbătă vor participa 20 de echipe din municipiul Buzău de la Liceele de Artă, Tehnic, Economic, “Grigore Moisil” și de la Seminarul Teologic, dar și din municipiul  Râmnicu Sărat. De asemenea, și-au anunțat prezența la concurs și echipe din Ploiești, Slobozia și Bacău. Fiecare echipă este formată din câte doi elevi.

Adriana Voicu, directorul Liceului “Grigore Mosil” , gazda competiției, a inițiat proiectul educațional „Today a project, tomorrow the future” sub forma unui concurs care oferă elevilor şansa de a demonstra că au înclinaţie către limbile străine şi, mai mult decât atât, că ştiu să pună în practică şi cunoştinţele lor de specialitate, îmbinându-le într-un tot unitar. Motivele pentru care a fost croit acest concurs sub acest format sunt mai multe. Pe de o parte,  “competiția se adresează elevilor de la liceele tehnologice şi vocaţionale care doresc să demonstreze că specializarea pentru care se pregătesc se armonizează perfect cu limba engleză. Scopul primordial este acela de a familiariza încă din timpul liceului elevii, ca viitori specialişti ce vor fi cooptaţi în proiecte europene, cu exprimarea în limba engleză a cunoştinţelor tehnice”, transmit cadrele didactice de la “Grigore Moisil”.

Pe de altă parte, competiția le oferă șansa copiilor de la liceele tehnologice să-și dezvolte creativitatea și imaginația: ” în primul rând, faptul că proiectul tehnic (sau aplicaţia practică) gândit(ă) de elevi cu profesorul de specialitate poate fi prezentat(ă) sub orice formă, originalitatea şi inventivitatea fiind puncte forte. Al doilea aspect se referă la importanţa vorbirii fluente a limbii engleze dincolo de acurateţea informaţiilor de specialitate prezentate”, spun profesorii de la Liceul “Grigore Mosil”. De altfel, de aceste aspect se ține cont și  în procesul de jurizare a proiectelor şi aplicaţiilor prezentate în concurs.

loading...
error: Content is protected !!