Opinii

Tipul programului: mizerie

Degeaba vă enervați. Mizeria vinde.

Nu ați înțeles. Trăim în lumea creată de gunoieri. Zi de zi presa scormonește în gunoi și îl prezintă drept știre.

Cine a început? Cine a început cu promovarea gunoiului? Noi? Nu. Voi. Presa. Voi ați început și ați început pentru bani. Audiența cere. Asta se vrea. Vulpița, manele, prostie pe unt. Scuză: audiența cere.

Nu. Nu publicul cere, nu audiența. Publicul ia ce i se dă. Audiența ți-o faci. Publicul a fost educat cu găini care nasc pui, cu Infractoarea în Mov, cu Alcibiade, cu OTV. Normal că a fost mai ușor. De ce să îți bați capul să educi, când poți doar să învârți gunoi? Zero efort.

Presa. Voi ați început în căutare de senzații tari și bani. Normal că publicul s-a prostit pentru că asta ați vândut: prostie. Acum se miră și se indignează. Luați topul vânzărilor în presă. Pe ce loc este „Dilema”? Pe ce loc este „22”? Pe ce loc sunt site-urile de investigații jurnalistice? Pe ce loc sunt emisiunile culturale? Vă spun eu. Pe locul falimentar, acolo sunt toate. Vai mama lor. Nu le citesc nici ăia care scriu la ele. Cultura nu face bani, nici cât să se susțină. Mizeria face vile în centru și mașini luxoase. Nu există competiție. Știți partea frumoasă? Nu că e publicul prost, nu. Publicul nu ar lua gunoi, dar asta are, doar asta e pe raft. Nu are alternativă, pentru că ei au distrus competiția. Fie ia asta sau nimic.

Știti cine e pe primul loc? Curul gol al unei vedete porno, aia e pe primul loc la noi. Aia e audiența.

Și vă mirați că unii împing gunoiul la deal. Nu e deloc de mirare. E vorba strict de bani. Atât. Fac bani așa cum gunoierii se îmbogățesc mutându-vă gunoiul pe care nu îl duceți singuri. Doar că ăștia vi-l aduc înapoi și vi-l toarnă direct în sufragerie. Și voi îi plătiți. Pentru că vă uitați la ei, le dați like. Da. Sunteți complici. Au!

Acum doar culegem toți ce au semănat. O da, și acum e chiar frumos. De când cu rețelele de socializare, fiecare dintre noi poate produce și distribui mizerie. Acum toți sunt creatori de conținut și de presă. Oricine. Nu există standarde, nu că ar fi existat. E democrația mizeriei. Dar nu publicul a creat asta, nu publicul a cerut asta. Voi ați făcut-o, așa încât măcar nu vă plângeți în mod ipocrit.

Cum îi spuneți? A, da. Tipul programului: Entertainment.

 

Articole similare