Politic

Ținta lui Ciolacu pentru următoarele alegeri: „Ca să câştigăm, trebuie să avem cu 5 în faţă”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că pentru ca PSD să câştige alegerile ar avea nevoie ca partidul să obţină un procent „cu 5 în faţă”.

„Oltul e singurul judeţ care a câştigat alegerile, având cu 5 în faţă. Noi, restul, cu părere de rău și pentru Bacău, și pentru Buzău şi pentru Galaţi, noi ne-am situat pe primul loc. Ca să câştigăm, trebuie să avem cu 5 în faţă şi sunt ferm convins că continuând această politică a PSD veţi reuşi acest lucru”, le-a transmis Marcel Ciolacu social-democraţilor sâmbătă, 12 noiembrie, la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea.

Ciolacu le-a vorbit social-democraţilor şi despre „diferenţa dintre adevăr şi percepţie”, spunând că oamenii politici trebuie să schimbe ceva, mai ales când percepţiile asupra lor nu sunt de natură să-i avantajeze: „Se schimbă ideologiile. Se schimbă nuanţele social-democrate. Se schimbă lumea. Dacă rămânem ancoraţi în trecut, dacă nu deschidem partidul şi nu aducem oameni noi în partid, dacă nu creăm calea, cum mulţi lideri din ţară au creat-o la tinerii din partid, să nu ne mai mirăm că pierdem un anumit judeţ sau anumite alegeri. Trebuie să ne încadrăm în această dinamică, trebuie să ştim şi când să ne retragem, e un lucru foarte important. Când percepţia chiar dacă nu e un adevăr, nu-ţi mai este favorabilă, trebuie să ai corectitudinea de a face un pas lateral sau înapoi (…) Cred că s-au dus vremurile din interiorul partidului când doream să schimbăm fiindcă de vină era numele partidului, nu modul nostru de a ne manifesta sau abordarea pe care o aveam noi faţă de români, în anumite perioade”, le-a mai transmis Ciolacu social-democraţilor vrânceni.

Acesta a adăugat că „s-au dus vremurile în care partidele erau conduse cu mână forte”, precizând că această metodă de a conduce este eficientă „doar pe perioade scurte” şi produce fisuri „mult prea mari, care se refac mult prea greu” între membrii formaţiunii.

Articole similare