Actualitate

Elevii Școlii Militare de la Boboc, implicați în proiecte educaționale

Cincisprezece elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene Boboc (SMMMSFA) vor pleca în Spania în luna mai a anului viitor, în cadrul programului educațional Erasmus Plus. În perioada 7–8 noiembrie a avut loc selecția participanților, ce a constat în susținerea a două probe – scrisă și interviu -, care au evaluat competențele educaționale ale candidaților. Astfel, elevii SMMMSFA, calificarea maistru mecanic, vor aprofunda cunoștințele timp de două săptămâni (60 de ore) la Instituto Tecnológico Superior ADA ITS din Sevilia, Spania.

„În luna mai 2023, 15 elevi ai SMMMSFA, calificarea maistru mecanic, își vor îmbunătăți competențele de proiectare și conducere a operațiilor de asamblare, revizii si reparații a componentelor mecanice ale mașinilor, utilajelor și instalațiilor, prin participarea la activități complexe de exploatare tehnică timp de două săptămâni (60 de ore) la ADA Instituto Tecnologico Superior, Sevilia, Spania.

În Planul de Dezvoltare Instituțională, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene își propune o abordare europeană a activităților educaționale, cu accent pe formarea competențelor moderne ale elevilor și în special pe cele practice, având în vedere specificul activității ulterioare a absolvenților, aceștia îndeplinind funcții în cadrul structurilor din Sistemul de Ordine Publică și Securitate Națională”, transmit reprezentanții Școlii Militare de la Boboc.

Elevii SMMMSFA Boboc au mai luat parte, zilele trecute, și la cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice a elevilor, la invitația Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța. La cele cinci secțiuni ale evenimentului au participat aproximativ 150 de elevi, de la toate școlile militare de maiștri militari și subofițeri din Armata României, colegii militare, precum și de la alte câteva licee civile din municipiul și județul Constanța.

Elevii au prezentat 15 lucrări, cu un deosebit caracter științific, în domeniul aviației, comunicării și tehnologiilor moderne de protecție a mediului înconjurător. Aceștia au dat dovadă de preocupare în pregătirea profesională de specialitate, au dovedit competențe de lucru în echipă și de comunicare în limba română și engleză. „Sesiunea a fost un real succes pentru echipa participantă, aceasta câștigând la final 15 binemeritate locuri I, II și III”, după cum transmit reprezentanții Școlii Militare de la Boboc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker