Sport

Ținem cu Gloria în Final Four! Gloria Bistrița!

Miercuri seară, Rapid și-a asigurat matematic locul secund în Liga Florilor, după ce a dispus clar de Gloria Bistrița, 39 la 42. Pentru ardelence, Cupa României rămâne, astfel, principalul obiectiv al sezonului, după ce, mult timp, sperau la un loc care să le asigure prezența în Champions League.

Fanii Gloriei Buzău sunt interesați direct de evoluția elevelor lui Horațiu Pașca în cupă. Concret, Buzăul prinde un loc în EHF League dacă Bistrița trece de Târgu-Jiu în prima semifinală a Final-Four-ului. Probabilitatea ca acest scenariu să devină realitate este una destul de mare, diferența de valoare dintre cele două echipe fiind una semnificativă, evident în favoarea ardelencelor. În plus, Gloria beneficiază și de avantajul terenului propriu, final-four-ul urmând a fi găzduit de Teleplast Arena, din Bistrița. În cea mai recentă întâlnire, năsăudencele s-au impus lejer, la zece goluri, 33 la 23.

O singură sarcină are de îndeplinit Buzăul, în eventualitatea în care rezultatele din final-four vor rămâne în sfera normalului. Să obțină cele trei puncte cu Mioveni, astfel încât să încheie acest sezon de Liga Florilor pe locul 5. Chiar și în eventualitatea în care fetele lui Daniel Anca pierd ambele meciuri rămase de disputat (Doamne Ferește!), sunt șanse teoretice ca Gloria să rămână pe cinci. Vineri, Râmnicu-Vâlcea joacă la Craiova, un loc unde cele trei puncte se obțin destul de greu. Dacă fostele campioane nu bat, Buzăul are matematic asigurat locul
de Cupa EHF.

Buzăul mai are de disputat două partide, una în deplasare cu Mioveni, pe 16 mai, cealaltă acasă, în epilogul Ligii Florilor, pe 26 mai. Ultimul meci al sezonului va fi de gală, întrucât în Sala „Romeo Iamandi” vine CSM București, deja campioană a României.

Un comentariu

  1. Cel mai bine era o victorie cu Braila , dar parca jucatoarele Gloriei doreau sa fie Braila pe locul 4

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker