Opinii

Timpul ticăloșilor

Nu cred că politica româ­nească poate da mai mult jeg după ce șeful statului a refuzat să răspundă apelului telefonic al unui lider de partid, fost premier al ,,guvernului său” și ministru, fost comisar european, acum europarlamentar și șef de grup din care face parte partidul președintelui Franței. Mai mult, să îi răspundă, după vreo jumă­tate de zi, pe Facebook. În condițiile în care era clar că Dacian Cioloș nu voia să îl întrebe pe președinte ce face în week-end sau dacă doamna Carmen este bine sănătoasă.

Și nici atâta revărsare de cinism precum văd la o domniță, fostă șefă de partid, despre care am crezut că maximul imbecilității l-a atins atunci când a acceptat să difuzeze clipul electoral în care vorbea, prin ușă, cu un copil, căruia îi spunea că Dragnea îi va fura alocația. Alocație pe care, de fapt, au furat-o Orban și Cîțu, Cîțu pe care ea îl susține din adâncul ovarelor, pentru că (încă) premierul i-a promis că îi va face soțului ei cadou o bancă. Nou-nouță. Această duduiță ne bombardează pe rețele de socializare cu postări prin care încearcă să ne explice cum că de PNDL 3 depinde revărsarea de lapte și miere liberală asupra amărâtului pentru care veceul din curte nu are încă nicio alternativă. Făcându-se că uită că acel amărât a fost sodomizat timp de 31 de ani de o clasă politică formată inclusiv din pipițe ca ea, care și-au început cariera stând în genunchi în fața mentorilor într-ale minciunii, furăciunilor și ale altor delicii dâmbovițene.

Știți care este partea proastă din întreaga poveste a acestor zile? Că nimeni, cu excepția unor Don Quijote de tipul colonelului Valeriu Gheorghiță, nu mai vorbește depre pandemie. Despre faptul că vacanța fără restricții nu a lăsat nimănui timp să se ocupe de spitale, de școli și de alte mizilicuri. Pe mine, personal, nu mă mai mișcă ni­mic din ceea ce se petrece pe scena politică. În schimb, nu pot sta pasiv gândindu-mă că, peste câteva zile, copiliul meu, dar și al dumitale, care citești aceste rânduri, va fi aruncat în groapa cu lei a șco­lii cu profesori nevaccinați. Sau că mâine, eu sau dumneata am putea avea nevoie de un consult sau de o internare într-un stabiliment deservit de personal medical la fel de nevaccinat. Sau că…

Și așa ajung să îmi doresc ca toți acești ticăloși care se procupă de orice altceva decât de combaterea pandemiei să nu scape de pușcărie, rugân­du-mă ca o minte luminată de prin magistratură să găsească portița legală pentru a-i inculpa.

 

Articole similare