Sport

Tichetele de sportiv pentru copii și juniori la Buzău?

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia copiii care fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 lei pe lună. Astfel, copiii și juniorii legitimați la cluburi sportive și care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale vor beneficia lunar de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, denumite  tichete de sportiv. Banii urmează să fie acordați din 2023 iar tichetele de sportiv vor avea o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii.

„Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală”, se arată în proiectul de lege.

Președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău, Adrian Petre, a transmis că se bucură de faptul că o astfel de măsură a fost adoptată și speră că legea va contribui masiv la sprijinirea tuturor copiilor care fac sport. „Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanță și beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanță.

Adrian Petre

La inițiativa senatorului PSD Bogdan-Constantin Matei, fost ministru al Sportului și președintele Comisiei pentru tineret și sport din Senat,  s-a completat Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 prin care, odată cu promulgarea sa de astăzi (22 noiembrie, n.red.), de la 1 ianuarie 2023, se introduce tichetul de sportiv, însemnând bonuri în valoare de 150 de lei pe lună destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanță de către copii și juniori”, a transmis președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău, Adrian Petre.

Fiecare tichet de sportiv este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă și cuprinde cel puțin următoarele: l emitentul și datele sale de identificare; l valoarea nominală a tichetului de sportiv; l spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care este în drept să utilizeze tichetul de sportiv; l interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decât în scopul activității sportive; l seria și numărul legitimației de sportiv cu menționarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat și categoria de vârstă; l elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului.

Articole similare