Sport

Luceafărul și West Deva, thriller cu șapte goluri

Trupa lui Trăsnea pierde nemeritat

De ziua Micii Uniri s-a tras cortina peste sezonul regulat al primului eșalon de futsal. Luceafărul a primit-o în Sala Romeo Iamandi pe West Deva într-un meci fără miză, ambele combatante fiind calificate în turul suplimentar al Ligii 1.

Partida a început abrupt, cu două ocazii pentru Buzău, ambele semnate de Berzoiu. Oaspeții au punctat și ei, dar doar la capitolul artistic, veteranul Ionuț Florea nimerind doar transversala porții apărate de Dospinescu. Luceafărul a mai avut o ocazie rarisimă în primele 10 minute, Bobe ratând după un contraatac 3 versus 2 al gazdelor.

Din nefericire, dictonul conform căruia ocaziile se răzbună a fost validat și în partida de aseară, hunedorenii reușind să deblocheze tabela chiar în minutul 10, după marea ocazie a Luceafărului. Rapid s-a făcut și 0 la 2, după un gol semnat de Răzvan Radu, fost internațional român, trecut la un moment dat și pe la Buzău.

În numai trei minute, gazdele au redus din diferență prin Dumitrovici, anunțând un meci cu final imposibil de anticipat. Trupa lui Trăsnea, absent de pe bancă din cauza unei suspendări, a avut oportunitatea egalării doar câteva momente mai târziu. Paul Isac a șutat însă în bară. Buzăul a fost echipa care a condus ostilitățile, dar cei care au marcat al patrulea gol al întâlnirii au fost oaspeții, printr-un alt fost internațional, Mimi Stoica. Decarul devenilor a șutat calm, printre picioarele lui Dospinescu, la capătul unui contraatac fulger. Avantajul oaspeților putea fi majorat de oapeți chiar înainte de pauză, același Dospinescu având, însă, două parade incredibile.

Mitanul secund a fost mai domol în primele zece minute, West Deva construind atacurile mai cu migală, grație avantajului pe care-l aveau pe tabelă. Șarjele ofensive ale Buzăului au fost pripite, nici Bobe, nici Burciu nereușind să lumineze faza ofensivă a Luceafărului. Cei care au marcat au fost tot oaspeții, în minutul 26, Florea reluând în poarta goală, după o recuperare în fața lui Dospinescu.

Meciul n-a fost nici pe departe jucat, buzoienii reușind să reducă din handicap patru minute mai târziu, la capătul unei faze derulate pe axa Bobe,  Berzoiu, Paul Isac. Același Paul Isac înscria din vole cu cinci minute înainte de final, spre deliciul celor câteva zeci de spectatori din sală. Iar Buzăul putea să egaleze, dar Berzoiu a reluat incredibil, din doi metri peste poarta lăsată goală de goalkeeperul oaspeților. Ultimele două minute n-au mai adus nimic pe tabelă, astfel că Luceafărul pierde și în retur cu nou promovata din Deva, după ce în tur hunedorenii se impuseseră cu 5 la 4.

Pentru Luceafărul urmează runda suplimentară, acolo unde cele patru echipe de pe locurile 3-6 se vor bate  pentru un loc în careul de ași al ligii. Din păcate, Buzăul va juca cu Autobergamo Deva, duel aproape imposibil de câștigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare