luni, 18 ianuarie 2021

Târgul „Toamna Buzoiană”, deschis în prezența ministrului Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent astăzi la Buzău pentru a lua parte la deschiderea târgului anual „Toamna Buzoiană”. Însoțit de viceprimarul Ionuț Apostu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, de deputații Sebastian Radu și Dănuț Păle, Petre Daea s-a deplasat la Drăgaică acolo unde timp de cinci zile producătorii locali de legume, fructe și produse tradiționale au ocazia să își expună produsele.

Ministrul Agriculturii a trecut pe la standurile producătorilor de unde și-a cumpărat dulcețuri, băuturi, usturoi, mere si diferite soiuri de miere de albine dându-le apicultorilor vestea că ministerul de resort le va acorda anul acesta câte un ajutor de 20 lei/familie de albine  pentru că „nu a fost un an tocmai bun pentru apicultori”.

Daea a urcat apoi pe scenă unde a deschis oficial târgul Toamna Buzoiană, organizat de Primăria Buzău, alături de Direcția pentru Agricultură Buzău și Consiliul Județean.

În perioada 18-22 septembrie, buzoienii sunt așteptați la târg, unde pot cumpăra de la standurile producătorilor locali, iar de la ora 17,00, pot lua parte la recitalurile susținute de numeroși artiști de muzică populară, printre care Doinița și Ionuț Dolănescu, Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Ion Paladi, Gelu Voicu etc.

Tot astăzi, ministru Petre Daea a vizitat locația din Parcul Crâng (fostul sediu Urbis Serv), unde va funcționa Banca Națională de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale, proiect ce a fost aprobat, săptămâna trecută, de Guvern. Daea a adus la Buzău ordinul privind structura organizatorică a Băncii de Gene, pe care i l-a prezentat directorului acesteia, inginerului Costel Vânătoru.

loading...
error: Content is protected !!