marți, 22 septembrie 2020

Suspansul continuă: PNL și USR-PLUS țin încă la sertar numele candidatului pentru Primărie

Anunțul fostului prefect Carmen Ichim privind înre­gimentarea sa în rândurile partidului condus de Victor Ponta a limpezit, într-o mică măsură, apele perioadei relativ scurte care a mai rămas până la alegerile locale. De asemenea, un interviu acordat de fostul viceprimar Fănică Bârlă la Campus TV a  ridicat voalul de pe o altă dilemă care frământa clasa politică locală și pe observatorii fenomenului politic: consilierul local Constantin Florescu – ales pe listele Partidului Social Democrat, formațiune care, recent, i-a retras sprijinul politic – este candidatul Alianței

Li­beralilor și Democraților pentru Palatul Comunal. În momentul de față însă, sunt  două formațiuni politice – un partid și o alianță politică – care nu și-au făcut publice opțiunile legate de candidatul la Primărie.

Este vorba despre Partidul Național Liberal, a cărui organizație județeană nu se află încă în posesia rezultatelor sondajului despre care se afirmă că ar fi decisiv în stabilirea celui care va trebui să îl înfrunte pe social-demo­cratul Constantin Toma și să tragă după el o listă cât mai consistentă de consilieri municipali. De asemenea, nici alianța dintre Partidul Liber­tății Unității și Solidarității (PLUS) și Uniunea Salvați România (USR) nu a făcut public rezultatul procedurii interne de desemnare a candidatului pentru funcția de primar al municipiului Buzău, care va fi ales dintre două persoane propuse de fiecare partid component al alianței.

Așadar, în momentul de față, știm cu certitudine că primarul Constantin Toma, care va candida pentru un nou mandat, se va înfrunta la alegeri cu Constantin Florescu (Alianța Liberalilor și Democraților) sau orice altă formațiune politică în care ar putea pleca până la sfârșitul primăverii cei doi parlamentari traseiști Mocanu și Bădulescu), Andrei Pițigoi (Partidul Mișcarea Populară) și Vorel Ștefu (PRO Ro­mânia). În ceea ce îl privește pe fostul prefect Carmen Ichim, surse bine documentate dau drept sigur faptul că înregimentarea sa politică nu a avut loc cu scopul de a candida la Primăria Buzău, ci la o altă demnitate care, spun respectivele surse, i-ar permite să exploateze bazinul electoral pe care susține că și l-a fidelizat prin funcțiile admi­nistrative pe care le-a avut până acum (prefect și comi­sar -șef al Gărzii de Mediu), respectiv primari de comune: consilier județean sau parlamentar.

În acest moment, indife­rent de numele candidaților care vor reprezenta formațiunile politice aflate în stand-by, și în condițiile organizării alegerilor pentru primar în sistemul „într-un tur”, jocurile par a fi deja făcute. Rămâne de văzut doar care va fi configurația Consiliului Local, respectiv dacă primarul Constantin Toma va izbuti să tragă lista cu consilieri PSD care să îi asigure confortul necesar în deliberativul municipiului.

loading...
error: Content is protected !!