miercuri, 20 ianuarie 2021

Surpriză la Colegiul Județean al Medicilor Buzău. Fostul director medical al Spitalului Județean, noul președinte

Fostul director medical al Spitalului Județean de Ur­gență Buzău, medicul ortoped Dragoș Porumb, este noul președinte al Colegiului Jude­țean al Medicilor Buzău.

Joi, 15 octombrie, s-a stabilit prin vot secret membrii noii echipe a Colegiului Me­dicilor  Buzău. Rezultatul a fost  unul surprinzător chiar și pentru medicul ales să se afle la conducerea Colegiului în următorii patru ani. Este vorba despre medicul ortoped Dragoș Porumb. „Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată. Nu mă așteptam să își dorească să fiu eu președintele Colegiului. Nu eram pregătit pentru acest post, cu toate că am mai fost  și director medical, și nu este o problemă”, a declarat medicul Dragoș Porumb, imediat du­pă finalizarea alegerilor.

Medicul George Vulpe, care în urma votului din 3 și 4 octombrie a fost votat de majoritatea medicilor care s-au prezentat la urne, a decis să se retragă din Consiliul Ju­dețean al Colegiului. În aceas­tă situație, funcțiile s-au îm­părțit între următorii cla­sați în preferințele me­dicilor buzoieni. În noul Consiliu al CJM se află în majoritate medici de familie, cu care medicul Dragoș Porumb spune că va face echipa bună: „Faptul că sunt și medicii de familie acolo m-ajută să putem să luăm deciziile cele mai bune în beneficiul dumnealor și al pacienților. Dumnealor au experiența pe partea de medicină de familie, unii au experiență mare în Colegiul Medicilor și  împreună o să găsim soluțiile cele mai bune”.

Se întrevăd unele schimbări la Colegiul Medicilor

 În ceea ce privește acti­vitatea pe care o va desfășura, medicul ortoped are în vedere și unele schimbări.

„Aș dori să facem anumite schimbări care se impun  cu noile vremuri pe care le trăim. Medicii trebuie să fie siguri că îi ajut și că în limitele legii le voi apăra interesul. De ase­menea, încercăm să mul­țumim și pacienții, mai ales că în perioada aceasta toată lumea are de suferit și încercăm ca prin ceea ce facem să ameliorăm situația, mai ales pe partea aceasta administrativ <hotelieră> , generată de perioada aceasta de pandemie și de imposibilitatea accesului la servicii medicale în mod normal. Am amânat în perioada aceea de urgență toate operațiile care s-au putut, dar în general noi lucrăm la un sistem de urgență, cu operații care nu se pot amâna. Am lucrat și în perioada pandemiei la fel de mult ca și acum. Se întâmplă de două luni să rezolvăm tot ce am amânat în perioada de urgență și am mai degrevat din ce am amânat în perioada de urgență mai-iunie. Chiar dacă în perioada sezonului rece apar mai multe probleme pentru pacienții care ajung la Ortopedie, dar și noi suntem cinci-șase medici. Ne mai ajutăm și  cu colegii cu gardă. E mai multă muncă, dar ne-am descurcat”, explică medicul Dragoș Porumb.

Peste circa două săptă­mâni, Porumb va participa la reuniunea națională din Capitală, unde va fi aleasă condu­cerea Colegiului la nivel național. „În următoarea eta­pă vom merge la București, pentru că vom participa la alegerile generale, pe țară ale Colegiului, în următoarele două săptămâni, iar ulterior, în funcție de ce se va stabili acolo vom aplica local”, mai spune medicul Dragoș Porumb.

Care este echipa

Medicul primar chirurg ortoped Dragoș Porumb face echipă, în viitorul Birou Exe­cutiv, cu medicul chirurg Ovidiu Ungureanu, vice­pre­ședinte Departament Jurisdicție Profesională, și cu medicii de familie Mihai Col­țoiu, vicepreședinte Departamentul Administrativ și Relația cu CJAS, Anemona Mușat, vicepreședinte, și Radu Pană, secretar.

Dragoș Porumb este me­dic primar ortopedie-traumatologie și profesează în cadrul Spitalului Județean de Ur­gență Buzău. Este absolvent al UMF „Carol Davila” București, promoția 2000. S-a format profesional alături de medicii Spitalului de Urgență București. De opt ani profesează în secția Ortopedie-Traumatologie a SJU Buzău. În 2015 și-a luat examenul de medic primar, iar în 2016 a absolvit și cursul de management sanitar. În perioada 6 aprilie 2017 – 1 noiembrie 2018, când a ocupat funcția de director medical al SJU Buzău.

1 COMENTARIU

  1. Ii doresc mult succes dlui dr Porumb, un medic dedicat pacientului, bun practician, care sper sa-si faca treaba cu profesionalism atat ca medic dar si ca sef al Colegiului Medicilor.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!