vineri, 23 octombrie 2020

Peste 1.600 tone de carcase de oțel beton produse de Constam pentru linia de înaltă tensiune Stâlpu – Cernavodă

Compania buzoiană Constam Procesare Oțel produce și livrează peste 1.600 de tone de carcase din oțel beton pentru piloți forați, care se folosesc la fundațiile stâlpilor de înaltă tensiune din cadrul proiectului Stâlpu-Cernavodă.

Proiectul ,,Linia de înaltă tensiune Stâlpu-Cernavodă” este derulat de Transelectrica și a primit o finanțare europeană de 27 de milioane de euro (50% din valoarea totală) în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF). Linia de înaltă tensiune între Cernavodă și Stâlpu, de 400 kV, va avea o lungime de circa 160 de kilometri și are ca scop consolidarea secțiunii transversale între estul României și restul sistemului european. De asemenea, proiectul contribuie la întărirea rețelei de transport a energiei electrice din România, la creșterea capacității de interconexiune dintre România și Bulgaria și la integrarea energiei eoliene din zona Dobrogei.

Pentru punerea în funcțiune a liniei de înaltă tensiune este necesară construirea Stației 400 kV Stâlpu și extinderea stațiilor de 400 kV Cernavodă și Gura Ialomiței. Traseul liniei proiectate va străbate teritoriul a trei județe – Constanța, Ialomița și Buzău -, iar termenul de finalizare a investiției este de 31 decembrie 2020.

,,Fundațiile stâlpilor de susținere și terminali care vor asigura traversarea Dunării, brațului Borcea și a râului Ialomița vor fi realizate pe coloane forate de mare adâncime (circa 30 – 40 m), încastrate în roca de bază pentru o buna stabilitate si rezistență la inundații; coloanele vor fi încastrate într-un radier general betonat. Pentru stâlpii din zonele cu soluri stabile și nivel hidrostatic sub cota de fundare, vor fi realizate fundații turnate de tip ciupercă legate între ele cu centuri de beton”, se arată într-un comunicat de presă al companiei buzoiene.

Constam Procesare Oțel este unul dintre furnizorii de top de servicii și materiale pentru construcții civile și de infrastructură din România, cu o experiență de peste 15 ani în fasonarea de oțel beton. Compania este specializată în fasonarea oțelului beton, producția de carcase pentru piloți forați, pereți mulați și structuri tridimensionale preasamblate. Constam Procesare Oțel face parte din grupul de companii Constam, care furnizează de 25 de ani servicii și produse din dome­niul construcțiilor, pentru proiec­te importante de infrastructură precum Autostrada Soarelui, Autostrada Sibiu-Nădlac, Coridorul  IV de Cale Ferată Constanța-București-Brașov-Sibiu-Arad, fundațiile a mai mult de 50% dintre centralele eoliene din România și numeroase clădiri de birouri sau centre comerciale pe întreg teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!