Administrație

Strada Cuza Vodă, următoarea pe lista reabilitării

Buzoienii nu scapă de șantier în centrul orașului, pentru că următorul obiectiv de pe lista reabilitărilor întreprinse de Primăria Buzău este zona pietonală de pe Strada Cuza Vodă, cea mai veche stradă din oraș. Din proiectul de hotărâre al municipalității, reiese că investiția de aproape 36 milioane lei este necesară datorită faptului că zona este una foarte tranzitată de pietoni și necesită o sistematizare, astfel încât să faciliteze accesul către instituții cheie din centrul orașului.

Modernizare va presupune, în mare parte, aceleași tipuri de lucrări efectuate și în Piața Daciei, tocmai din dorința autorităților de a lega cele două zone. Astfel, zona pietonală va fi refăcută integral și vor apărea și aici piste pentru bicicliști. Primăria mai dorește și realizarea unei piațete, cu instalații luminoase și jocuri de apă, amplasarea unui mobilier urban modern și amenajarea sau reamenajarea spațiilor verzi. Parcările din zona adiacentă a Primăriei vor fi, de asemenea, sistematizate, iar mai multe stații de încărcare pentru vehiculele electrice vor fi amplasate aici.

Deocamdată, autoritățile sunt doar la faza întocmirii documentației tehnice, însă, după ce toate etapele vor fi bifate, lucrările se anunță unele de durată, de 35 de luni. Și finanțarea este una mixtă, provenind în mare parte de la bugetul local, însă autoritățile vor încerca să acceseze și fonduri europene.

„Strada Cuza Vodă, care reprezintă elementul central al arealului de intervenție, prezintă un trafic pietonal ce deservește spațiile comerciale dispuse de-a lungul sau până în Piața Teatrului. Strada pornește din Piața Daciei, pol important și reprezentativ în viața orașului prin prezența clădirii Primăriei municipiului Buzău și care este subiectul unei investiții ce urmează a fi desfășurată și în urma căreia aceasta va deveni o imagine marcă a orașului. În zona racordului la Piața Daciei, există și un centru comercial important al municipiului, constituind un pol atractiv comercial. Strada se continuă către Piața Teatrului, acolo unde se află localizat noul sediu al Primăriei Buzău, conturând astfel un traseu pietonal comercial major.

Datorită obiectivelor din vecinătate și poziției sale deosebite, strada Cuza Vodă poate concura la conturarea unei zone centrale integrate, care să reprezinte «inima» orașului Buzău, acel centru reprezentativ și comercial specific fiecărui oraș”, se arată în documentația de avizare a lucrărilor de intervenții.

2 Comentarii

  1. Alti bani aiurea !N-a fost reabilitata odata???Mai bine ar reabilita fatadele caselor nu zona pietonala!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker