Actualitate

VIDEO / Voluntarii de la „Sfântul Sava”, prezenți de sărbătoarea națională în Covasna

De mulți ani preotul Mihail Milea are un proiect pe care îl pune în aplicare cu dedicație și iubire față de semeni. El se cheamă „Savaliada” și este construit după modelul „Vasiliadelor”, adică organizarea unor așezăminte de ocrotire pentru persoanele defavorizate. Și amintim aici doar câteva dintre acestea: trei centre pentru vârstnici la Câmpeni, Pietroasele şi Năeni (jud Buzău), o cantină socială, un centru after school, un centru de urgenţă pentru victimele violenţelor din familie, o şcoală de arte şi meserii (în municipiul Buzău) şi două tabere pentru copii fără posibilităţi materiale (la Bisoca, tot în jud Buzău, dar şi la Maliuc, în Delta Dunării), așezământ la Baba Ana, județul Prahova.

Preotul buzoian a adăugat însă acestui model însă multe alte activități dedicate ajutorării românilor de pretutindeni prin acțiuni cultural, sociale și misionare. Un proiect de suflet al preotului Mihail Milea este sărbătorirea Zilei Naționale a României în Harghita și Covasna, alături de românii de aici. Sărbătoarea românilor la găsit și anul acesta în mijlocul românilor din Covasna, de unde ne transmite cu dragoste de semeni că Dumnezeu a plâns cu lacrima limbii noastre, de bucurie că sărbătorim Ziua noastră Națională”.

Preotul Mihail Milea a fost însoțit la sărbătoarea din Covasna, ca de fiecare dată, de mulți buzoieni, voluntari ai Fundației „Sfântul Sava”, al cărei președinte este. Ei au cântat în biserică, au colindat și au dat românilor de aici vestea nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker