ActualitateEducație

Start la înscrieri pentru programul „Hai la Olimpiadă!”

Au început înscrierile la „Hai la Olimpiadă!”, cea de-a X-a ediție a programului derulat de Fundația „Nouă ne pasă” și vor dura până pe 11 octombrie. Programul, inițiat de eMAG în 2012 , în prezent Fundația „Nouă ne pasă”, își redeschide centrele gratuite pentru performanță atât în Buzău, cât și în țară. Este un program dedicat  pregătirii elevilor pasionați de matematică, fizică sau informatică.

În acest program sunt incluse 54 de centre de pregătire, active în 26 de orașe din România, printre care și Buzăul. În anul școlar precedent 6.298 de elevi s-au înscris pentru participarea la cursurile centrelor „Hai la Olimpiadă!”. Au fost selectați și au beneficiat de pregătire în cadrul acestui program  5.865 de elevi de gimnaziu și liceu, pregătiți de 347 de profesori din întreaga țară. Acestea sunt doar câteva dintre datele statistice care vorbesc despre interesul elevilor și cadrelor didactice față de acest proiect. Activitatea centrelor este reflectată și pe un portal, pentru că fiecare centru de pregătire beneficiază și de un portal, care permite administrarea întregii activități.

 „Continuăm pregătirile pentru performanță și în anul școlar care tocmai a început. Le-am propus profesorilor cu care colaborăm revenirea la formatul fizic al cursurilor și în cadrul Hai la Olimpiadă!. Le mulțumim tuturor profesorilor implicați și le dorim succes tinerilor pasionați de matematică, fizică și informatică!”, a spus Dorin Agapie, coordonatorul programului.

Înscrierile pot fi realizate online de părinții sau reprezentanții legali ai elevilor, prin completarea formularului disponibil pe pagina www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo. Fiecare centru de pregătire pentru performanță este autonom, iar programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru. Cursurile au loc sâmbăta, pe parcursul întregului an școlar.Elevii sunt eligibili pentru centrele din județele în care învață, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite la nivelul fiecărui centru de cadrele didactice. Conținutul de predare-învățare este stabilit tot de profesori, la nivelul fiecărui centru, în funcție de nevoile și nivelul fiecărei grupe.

Fundația Nouă ne pasă organizează centre de pregătire pentru performanță în localitățile Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Rădăuți, Roman, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui și Vatra Dornei.

Pentru mai multe detalii despre program, puteți accesa www.nouanepasa.ro/hai-la-olimpiada

Articole similare