Monden

Starea sănătății lui Benone Sinulescu, motiv de dispută publică între soție și fostul impresar

O informație aruncată în spațiul public de fostul impresar al lui Benone Sinu­lescu a pus pe jar internetul la finele săptămânii trecute. Ionuț Pavel susține că artistul buzoian ar fi fost găsit, în cursul zilei de joi, 8 iulie, inconștient, în propria locuință. Din acel moment, atât fanii, cât și colegii de breaslă ai lui Nea Beni au intrat în panică, dat fiind că Pavel susținea că părerea medicilor care l-au consultat pe cântăreț era una sumbră: Benone Sinulescu ar putea muri oricând!

Fostul impresar al lui Benone Sinulescu, Ionuț Pavel, a vorbit zilele acestea atât pe Facebook, cât și pe postul TV Antena Stars, oferind publicului o poveste legată de starea sănătății artistului cu origini buzoiene, acum stabilit în județul Arad. Conform lui Pavel, Nea Beni ar fi fost transportat într-un centru de îngrijiri paliative din Arad, iar ulterior a fost transferat la Spitalul de Urgență din același municipiu, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a putea ține situația sub control. Fostul impresar al artistului susține că starea de sănătate a acestuia este din ce în ce mai bună: Benone Sinulescu ar fi acum con­știent, lucid, poate vorbi cursiv. Pavel spune, însă, că soția artistului nu dorește să ofere prea multe informații despre starea de sănătate a maestrului.

,,Important e că e la spital și important e că e îngrijit de o echipă medi­cală competentă și nu mai este în acel centru de îngrijiri paliative. Joi a căzut și nu s-a mai ridicat și atunci, în loc să fie dus la Urgențe, a ajuns în centrul de îngrijiri paliative. După ce a apărut în presă, l-au suit repede într-o ambulanță și  l-au trimis la Urgențe”, a spus Ionuț Pavel în direct, la Antena Stars.

Fostul impresar al lui Benone Sinulescu este de părere că dacă nu s-ar fi vorbit în presă despre starea de sănătate a maestrului, probabil nu ar fi fost transportat la Spitalul Județean din Arad. Mai mult, Ionuț Pavel a mai mărturisit că Nea Beni a și început să facă glume cu personalul medical, semn că se simte din ce în ce mai bine și că nu ar mai trebui să existe motive mari de îngrijorare. Totodată, Ionuț Pavel a dezmințit zvonurile că Benone Sinulescu ar avea boala Parkinson, afirmând căproblemele acestuia s-ar datora tensiunii. Mai mult, fostul impresar mai susține că, deși marele artist avea probleme de sănătate de mai bine de un an, niciodată nu s-a plâns și a preferat să le ignore, iar pandemia de coronavirus a fost unul dintre motivele pentru care nu a cerut ajutorul medicilor specialiști pentru a se trata. „Starea artistului a început să degenereze în urmă cu un an și anumite semne spuneau că este nevoie urgentă de un consult al unui specialist și o îngrijire de specialitate. Rămas izolat pe perioada pandemiei, Nea Beni nu a avut acces la specialistul care poate ar fi ajutat mult la recuperarea sa medicală. Când, în sfârșit, aflat într-o stare gravă, a fost dus la unul dintre cei mai buni medici de specialitate din Timișoara, care a tras un semnal de alarmă și a spus că Benone Sinulescu trebuia operat urgent din cauza înfundării arterei carotide și care, totodată, a cerut schimbarea medi­cației pe care artistul o primea în acel moment. După schimbarea medicației, sta­rea lui Nea Beni părea că se poate îmbunătăți, dar nu a fost decât o mică perioadă de tranziție. Deși tensiunea îi crescuse foarte mult (valori ale tensiunii și de 20 cu 10), persoanele din jurul său nu au crezut că se poate întâmpla ceva mai rău, dar s-au înșelat”, a mai completat impresarul.

Soția lui Nea Beni: ,,Informații false și defăimătoare”

De partea cealaltă, soția lui Benone Sinulescu, Elena, contrazice o parte din informațiile oferite de Ionuț Pavel și îl acuză pe acesta că ar răspândi informații ,,false” și ,,defăimătoare” în legătură cu modul în care este îngrijit de familie.

,,În urmă cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată. În dimineața zilei de joi 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient, ci a căzut și nu a dorit să fie internat. Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Bârzava, neputând să îl ridic și din dorința de a nu fi expus într-o situație nefavorabilă imaginii publice, împreună am stabilit să solicităm o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, bene­ficiind de condiții medicale de calitate. În ziua de sâmbătă, sta­rea de sănătate s-a înră­utățit și, în urma discuției cu un alt medic, profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i s-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital. În acest timp, fostul impresar Ionuț Pavel, fără a mă fi întrebat despre starea soțului meu și fără a ne solicita acordul, a răspândit în presă informații nedocumentate, false, defăi­mătoare privind modul în care famili­a îl îngrijește pe <Nea Beni>. Se dovedește că Beni, pe bună dreptate, nu îl consideră o persoană din cercul de prieteni și a încetat relațiile profesionale de mai mult timp cu acesta. Vă mulțumim pentru aprecierile și gândurile bune și să ne rugăm cu toții pentru sănătatea îndrăgitului Benone Sinulescu”.

Articole similare