miercuri, 21 octombrie 2020

Spitalul CFR Buzău va face evaluarea pacienților cu Covid 19 aflați în așteptare acasă

Reprezentanții DSP Bu­zău  au avut o întâlnire joi, 30 iulie, cu reprezentanții Spitalului CFR din în care au fost inițiate  demersurile pentru ca această unitate să devină cât mai repede fun­cțională pentru preluarea bolnavilor cu Covid 19.

Mini­sterul Să­nătății și-a dat acordul, miercuri, pentru ca spitalul CFR să devină unitate suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, du­pă ce Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat acest lucru, având în vedere faptul că circa 100 de persoane confirmate ca fiind pozitive la testul pentru Covid 19 se află la domiciliu din cauza lipsei de spațiu din unitatea de la Râmnicu Sărat și în cele două secții din spitalul  Județean de Urgență Buzău

Unitatea medicală CFR are 80 de paturi, iar reprezentanții DSP Buzău au dorit joi să vadă dacă toate paturile vor putea  avea aceeași destinație. „În principiu este vor­ba despre 50 paturi, pentru că sunt în total 80 cu Chirurgie și ATI”, explică directorul adjunct al DSP Bu­zău, Daniela Dumitru, care spune că joi, 30 iulie, nu era încă stabilit numărul de paturi, pentru că „acolo este un sistem pavili­onar. Analizăm situația și  ve­dem dacă mer­gem pe toate cele 80 de paturi”.

Pentru moment, la unitatea medicală din Buzău a Spitalului CFR pacienții cu Covid 19 ar urma să fie internați pentru 48 de ore, timp în care să fie ținuți sub observație de cadrele me­di­cale și să se decidă, în funcție de evoluția stării de sănătate, dacă vor rămâne în spital sau vor merge acasă cu res­pectarea măsurilor de izolare.  „Asta este și destinația pe care vrem să o dăm inițial acestei unități: aceea de a evalua pacienții în cele 48 de ore de la confirmare. Noi dorim ca în prima etapă să  recuperăm persoanele care sunt în așteptare, ca să le programăm să fie evaluate, să se efectueze investigațiile clinice și paraclinice. Iar medicii care fac evaluarea să  se pronunțe ulterior ce decizie vom lua, dacă vor fi internați în continuare în spital sau merg la domiciliu,  cu recomandare de izolare și monitorizare. Întâi trebuie să mergem pe evaluarea persoanelor care sunt în așteptare acasă. Acum este mare nevoie ca aceste persoane pozitive care se află în așteptare acasă să fie evaluate. Asta ne dorim în prima etapă și asta ne dorim să  facă spitalul CFR deocamdată.

Încercăm să identificăm și soluții în ceea ce privește personalul.

Au medici acolo, nu au de specialitățile absolut necesare în vederea eva­luării, dar încercăm să deta­șăm medici”, spune directorul adjunct al DSP Buzău.

loading...
error: Content is protected !!