sâmbătă, 15 august 2020

Amănunte șocante din dosarul piromanului din Puiești care și-a ucis iubitul

Tânărul de 20 de ani, din Nicolești, comuna Pu­iești, care la începutul acestui an și-a ucis iubitul de 41 de ani, lovindu-l cu un par până când acesta și-a dat ultima suflare, apoi i-a înfipt cuțitul în cap de mai multe ori, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Totul a pornit de la o ceartă iscată pe fondul consumului de alcool și a dovezilor de dragoste pe care le cerea victima.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 19 spre 20 ia­nuarie, iar bărbatul a fost găsit dimineață de rude, întins pe podea, în locuința sa. Trupul victimei era plin de lovituri și prezenta plăgi înjunghiate la cap, motiv pentru care familia sa a anunțat autoritățile.

După ce s-a cinstit cu un prieten, pe fondul consumului de alcool, și adu­cându-și aminte că victima l-a amenințat că îi dă foc la casă, a luat un băț din locuința părinților săi și a mers la casa iubitului său. Au discutat circa două minute, apoi i-a spus victimei că  pleacă.

După ce a ieșit din holul casei, inculpatul a luat bățul și l-a lovit o singură dată în cap pe iubitul său, care a căzut pe hol.

Inculpatul a luat apoi un cuțit cu o lamă de 15 cm și i-a aplicat 23 lovituri în zona gâtului, a feței, după ce în prealabil a lovit victima cu piciorul în față, aceasta fiind cu fața în jos.

La aplicarea ultimei lovituri, lama cuțitului s-a rupt de la jumătate, iar inculpatul a luat alt cuțit pe care nu l-a mai folosit însă.

După agresiune, în jurul orei 02.00, inculpatul i-a făcut victimei trei fotografii cu telefonul mobil, a luat bățul, cuțitele (cel rupt și cel întreg) și l-a sunat pe amicul cu care băuse anterior, spunându-i că vine să mai bea o bere.

După aproximativ 5 minute, inculpatul a ajuns la domiciliul acestuia, având în mâna dreaptă cuțitul întreg, iar pe blugi, adidași și pe față sânge, martorul realizând că prietenul său a făcut o faptă gravă.

Ucigașul i-a arătat priete­nului său cele trei fotografii pe telefonul mobil în care victima se afla căzută cu fața în jos, făcând afirmația „opera­ție reu­șită, pacientul mort”, după care i-a spus martorului

„L-am omorât pe C”.

Martorul i-a solicitat inculpatului să plece acasă, lucru pe care l-a făcut, însă nu înainte de a-l amenința „cu cuțituľ că dacă va spune ceva organelor de poliție, îi va tăia testiculele.

Inculpatul a plecat aca­să, a aruncat cuțitele într-o fântână, s-a schimbat, oca­zie cu care a observat că are sânge pe adidași și pe blugi, a mâncat, a vorbit cu mama sa, după care s-a culcat.

Raportul medico-legal de necropsie a rezultat că moartea victimei a fost violentă, ea datorându-se hemoragiei externe masive, consecința unui politraumatism cu multiple plăgi înțepat – tăiate faciale, cervicale și dorsale.

Tânărul nu a recunoscut fapta, însă declarațiile contradictorii i-au făcut pe anchetatori să-l rețină pe bază de ordonanță.

Victima avea 41 de ani, locuia cu tatăl său, în Ni­colești, comuna Puiești, nefiind căsătorit.

Nu este însă singura problemă cu legea pe care tânărul de 20 de ani o are. Cei doi, criminalul și victima, au pus pe jar un sat întreg din comuna Puiești. În luna octombrie, ei au dat foc mai multor anexe din gospodării, iar localnicii, îngroziți, au făcut nopți albe de frică să nu fie urmă­toarele victime. Fâne­­țe, anexe dar și animale au fost mistuite de flăcări în incendiile provocate de cei doi bărbați. O femeie de 69 de ani s-a trezit în miez de noapte gospodăria distrusă de flă­cări.

O altă femeie trecută de 85 de ani s-a trezit și ea fără muncă de-o viață. Cei doi porci pe care îi crescuse cu trudă, dar și baloți întregi de paie, au fost mistuiți de flăcări.

În noiembrie 2018, Marius Ninel Botezatu și iubitul său, Cristian Costin Chio­veanu, au fost identificați ca fiind autorii mai multor incendii provocate în gospodării din satul Nicolești, comuna Puiești, fiind ulterior reținuți sub acuzația de distrugere prin incendiere. Tânărul este cel care dădea foc anexelor gospodărești la cere­rea bărbatului de care era în­drăgostit.

Începând cu anul 2016, victima Cristian Costin Chi­oveanu a avut o relație de prietenie mai apropiată cu consăteanul său, în vârstă de 20 de ani, „în sensul că inculpatul se ducea mai des în domiciliul victimei, unde consumau bă­u­turi alcoolice și între­țineau relații intime”, după cum se precizează în rechizitoriu.

Una dintre plăcerile acestora era de a aprinde focul și a observa cum arde, astfel că în serile de 22, 26 și 27.10.2018, tânărul de 20 de ani, la instigarea victimei, a incendiat 3 imobile de pe raza satului de domiciliu. Inițial cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar apoi au fost cercetați în stare de libertate.

La data de 4 noiembrie 2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rîmnicu-Sărat, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor doi pentru săvârșirea infrac­țiunii de distrugerea prin incendiere în formă continuată, respectiv instigare la distrugere. Pro­curorii au cerut arestarea lor preventivă, însă ju­decătorii de la Rm. Sărat au decis că măsura nu se impune.

Ulterior, relațiile dintre aceștia s-au degradat, inculpatul vizitându-l mai rar pe iubitul său, ultima între­vedere având loc în data de 10.01.2020, când inculpatul s-a dus să-i tundă pe victimă și pe tatăl acesteia.

În data de 19.01.2020 a fost ziua de naștere a tâ­nărului de 20 de ani și, cu toate că a avut loc într-o zi de duminică, acesta între orele 07.30 – 17.30 i-a ajutat cu titlu gratuit pe doi consăteni, la treburile gospodărești. Pe seară și-a amintit de ame­nințarea iu­bi­tului său și, băut fiind, a comis oribila faptă.

În noaptea de 19 spre 20 ianuarie, tot focul ar fi aprins scânteia scandalului între cei doi.

După începerea cer­cetării judecătorești, inculpatul a declarat, personal, că recunoaște în totalitate săvâr­șirea faptelor reți­nute în actul de sesizare a instanței și a solicitat ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pe care și le-a însușit, nesoli­citând alte probe.

Pentru că și-a recunoscut fapta, individul a fost condamnat la Tribunalul Buzău la 10 ani închisoare pentru săvârșirea infrac­țiunii de omor. Decizia nu este definitivă.

loading...
error: Content is protected !!