luni, 03 august 2020

CSM Rm. Sărat vrea să se întoarcă în Liga a 3-a! Barajul cu Gloria Albești, sâmbătă, la Galați

CSM Rm. Sărat are ocazia să revină, după numai un sezon, în Liga a 3-a. Desemnată de Asociația Județeană de Fotbal campioană și, implicit, reprezentantă a județului Buzău la mini-turneul de baraj pentru promovarea în cel de-al treilea eșalon, echipa râmniceană are de trecut un singur obstacol. Sâmbătă, de la ora 17.30, pe Stadionul „Oțelul” din Galați, CSM Rm. Sărat îi va întâlni pe constănțenii de la Gloria Albești, formația desemnată de AJF Constanța să dispute barajul de promovare, deși se afla pe locul 3 în momentul întreruperii Ligii a 4-a locale. Formația din Albești a fost singura care a putut suporta financiar cele două rânduri de teste COVID obligatorii, primele două clasate, Viitorul Fântânele și CS Năvodari anunțând că nu pot îndeplini condițiile din protocolul sanitar. Celor două ar fi trebuit să li se alăture în acest mini-turneu, Grupa B a Regiunii 7 Sud-Est și reprezentanta ju­dețului Tulcea, Pescărușul Sarichioi, care nu a putut îndeplini însă condițiile din protocolul sanitar și, ca urmare, nu a primit dreptul de a participa la baraj. Conform regulamentului, și CSM Rm. Sărat, și Gloria Albești vor câștiga cu 3-0, la „masa verde” meciurile cu Pescă­rușul Sarichioi.

Râmnicenii s-au izolat în cantonament la Balta Albă. Ambele rânduri de teste, negative

Fotbaliștii râmniceni așteaptă meciul cu Gloria Albești în cantonament la Balta Albă, de unde băieții lui Tănase Lăptoiu vor pleca direct la Galați, în ziua jocului. Și primul rând de teste, cel dinaintea reluării pregătirilor, rezultatele celui de-al doilea test, cel cerut înaintea meciului au fost negative. Altfel, partida cu Gloria Albești este tratată cu maximă atenție. Râmnicenii s-au edificat, între timp, asupra potențialului adversarei de la baraj. „Meciul va fi foarte greu! Locul 3, pe care ei îl ocupau în momentul în care s-a întrerupt campionatul, nu spune mare lucru. Am strâns informații despre ei, sunt o echipă bună, echilibrată, cu jucători cu experiență, în iarnă au făcut opt transferuri, iar faptul că au putut să plătească aceste teste spune mult despre intențiile lor!”, a declarat, pentru OPINIA, antrenorul CSM, Tănase Lăptoiu. Dar și râmnicenii au atuurile lor. În primul rând, experiența unor jucători precum Tîrîlă, Bodoc, Roman, Croitoru, dar și dorința tuturor de a reveni în fotbalul care contează. „Este șansa noastră și ne vom bate cu toate puterile pentru promovare. Nu ne temem, nici nu am avea de ce, pentru că și noi avem jucători valoroși, cu experiența ligilor superioare. Râmnicu Sărat merită să aibă o echipă în Liga a 3-a, băieții sunt de caracter și au înțeles cu toții cât de mult înseamnă acest lucru pentru comunitate!”, a mai spus, pentru OPINIA, Tănase Lăptoiu.

Cum se decide promovarea

La finalul celor trei jocuri din grupă, echipa de pe primul loc va obține promovarea în Liga a III-a. În eșalonul al treilea ar putea ajunge și ocupanta locului doi, dacă o echipă situată pe locul 1 într-o grupă de baraj nu se înscrie în competiție, nu îndeplinește condițiile de participare sau se retrage înainte de începerea competiției. Conform Regulamentului de organizare a barajului, locurile vacante în Liga a III-a, maximum 7, vor fi completate cu cele mai bine clasate echipe de pe locul doi în grupele din cadrul barajului de promovare în Liga a III-a.

Primele meciuri de fotbal de la declanșarea pandemiei, pe „Gloria” și la Rm. Sărat

Se joacă fotbal din nou la Buzău, după aproape șase luni de la declanșarea pandemiei! Sâmbătă seară, de la ora 17.30, stadionul „Gloria” din Crâng și „Municipalul” din Rm. Sărat găzduiesc partide din prima etapă a mini-turneelor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. La Buzău vor veni reprezentantele județelor Prahova, Ilfov și Călărași, din Grupa A, Regiunea 6 Sud, CSO Plopeni, Viitorul Dom­nești și, respectiv, CSM Oltenița. Pe „Gloria”, deschiderea o vor face CSM Oltenița și Viitorul Domnești, celalalte două runde fiind programate pe 5 și 9 august, de la aceeași oră, 17,30:

  • 5 august: CSO Plopeni – CSM Oltenița
  • 9 august: CSO Plopeni – Viitorul Domnești

Decimați de coronavirus, vrâncenii de la Victoria Gugești joacă la Rm. Sărat

Dacă din grupa A nu se joacă decât partida dintre CSM Rm. Sărat și Gloria Albești, meciurile din cealaltă grupă, B, a Regiunii 7 Sud Est, se vor disputa pe Stadionul „Municipal” din Rm. Sărat, unde își vor juca promovarea în Liga a 3-a re­prezentantele Vrancei – Victoria Gugești, Galațiului – Avântul Valea Mărului și Brăilei – Sportul Chiscani. Sâmbătă, de la 17.30, în primul meci, conform programului, trebuie să se întâlnească Victoria Gugești și Avântul Valea Mărului, numai că în lotul vrâncenilor au fost depistați pozitiv nu mai puțin de șase jucători, iar disputarea jocului este pusă sub semnul întrebării. Joi după-amiază AJF Vrancea anunța, prin intermediul unui comunicat, că formația din Gugești va juca acest meci, chiar și în condițiile unui lot decimat. Nu se știe însă cum va evolua situația, iar dacă vrâncenii nu vor putea juca, cei de la Valea Mărului vor câștiga cu 3-0, la „masa verde”.

Programul complet de la Rm. Sărat:

  • 1 august: Victoria Gugești – Avântul Valea Mărului
  • 5 august: Victoria Gugești – Sportul Chiscani

• 9 august: Sportul Chiscani – Avântul Valea Mărului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!