sâmbătă, 24 octombrie 2020

Sorin Lazăr, la „Gala BURSA”: „Doresc să dau mediului de afaceri un mesaj de susţinere şi de încurajare”

Cotidianul BURSA a sărbătorit, săptămâna trecută, 29 de ani de apariţie neîntreruptă, printr-o gală organizată la Palatul Parlamentului. „Gala BURSA” a reunit, timp de aproape ci­nci ore, în Salonul de Recepţii de la Parlament, peste 500 de invitaţi, printre care miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei. „Gala BURSA” s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker al evenimentului.

În debutul Galei, apreciată ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, ziarul BURSA şi colectivul său au primit felicitări de la deputatul social-democrat buzoian Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din camera inferioară a Parlamentului: ,,Este o onoare pentru comisia pe care o conduc şi pentru mine personal să fim, alături de ziarul BURSA, amfitrionii acestui eveniment şi felicit colectivul redacţional al cotidianului BURSA pentru ceea ce face. În acelaşi timp, doresc să dau mediului de afaceri din România, clasei antreprenoriale, care este coloana vertebrală a creşterii economice din ţara noastră, un mesaj de susţinere şi de încurajare, pentru că ne bazăm, în continuare, pe o creştere a economei care să ducă ţara acolo unde îi este locul la nivel european. Legat de Bursa de Valori Bucureşti, vreau să subliniez că, din 2016, BVB a crescut ca valoare a tranzacţiilor, de la 9,2 miliarde la 11,4 ­mi­liarde lei, iar capitalizarea sa a crescut, de asemenea, de la 146,5 miliarde la 177 mi­liarde lei, în acest an, fapt ce denotă că economia se mişcă într-un cadru corect. De asemenea, în 2018 a fost înfiinţată, prin lege, Contrapartea Centrală, care va duce la dezvoltarea pieţei instrumentelor derivate cu efecte directe asupra pieţei spot, a celei de energie etc”, a spus Lazăr. Acesta a mai precizat că, recent, a fost adoptată în unanimitate dezvoltarea, crearea şi reglementarea cadrului legal pentru fondurile de investiţii alternative, un alt instrument prin care piaţa de capital din ţara noastră se poate dezvolta.

Prezenţi la eveniment, au transmis mesaje de feli­citare şi Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor.

loading...
error: Content is protected !!