Administrație

Siriu: Campanie electorală continuată cu… campanie de asfaltare

„Lucrurile la Siriu se întâmplă exact așa cum trebuie! Se modernizează drumul care face accesul către Cascada Cașoca, unul din cele mai vizitate puncte de atracție turistică din județul Buzău. Investiția este finanțată din fondurile Consiliului Județean Buzău”, este mesajul primarului Dragoş Voicu, postat, săptămâna trecută, pe pagina de socializare, prin care localnicii, dar mai ales turiştii, sunt informaţi că începând cu săptămâna trecută se poate ajunge la unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Buzău pe o şosea modernizată.

Lucrările pentru modernizarea respectivei căi de acces depăşeau puterea de finanţare de la bugetul comunei Siriu, de aceea, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a înaintat un proiect de hotărâre plenului consilierilor judeţeni, în perioada de început a anului 2023, prin care a solicitat votul şi posibilitatea legală ca drumul către Cascada Caşoca să fie trecut în administrarea Consiliului Judeţean pentru o perioadă de cinci ani. Măsura birocratică la nivelul instituţiei judeţene a fost precedată de una asemănătoare la nivelul Consiliului Local al comunei Siriu, care a fost de acord cu cedarea administrării căii de acces respective ca şi soluţie la modernizare.

„Peste tot, poate principala problemă cu care se confruntă turistul ține de infrastructura rutieră greu sau, în unele zone, chiar deloc accesibilă. Exemplificarea este drumul spre Cascada Cașoca (Pruncea) din comuna Siriu, în 2023 – obiectiv turistic numărul unu în județul Buzău, care începând cu 1 ianuarie 2023 a fost preluat în administrare de către Consiliul Județean Buzău, astfel încât să poată fi reparat și modernizat”, spunea preşedintele Petre Emanoil Neagu în toamna anului trecut, atunci când au fost organizate lucrările pregătitoare operaţiunii de asfaltare. Lucrările pentru pregătirea acestui tronson de drum în vederea asfaltării s-au derulat începând cu sfârşitul toamnei anului 2023 până către finalul lunii mai a acestui an. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a precizat că reabilitarea vizează asfaltarea unui tronson de aproape 5 kilometri. Reabilitarea acestei porțiuni de drum a intră la capitolul lucrări de întreținere infrastructură rutieră, pe care Consiliul Județean Buzău le efectuează în fiecare an, atunci când se impune, și se face cu fonduri proprii.

Cascada Cașoca din Siriu este vizitată, în fiecare an, atât de turiștii aflați în trecere pe Drumul Național 10, cât și de cei din Buzău și din județele învecinate, datorită peisajului minunat și aerului curat, de munte.

 

Articole similare