Sport

Serhiy Bebeshko a semnat cu Buzăul

Fostul campion olimpic o va antrena pe HC

A fost desecretizat numele antrenorului care va conduce destinele tehnice ale celor de la HC Buzău. Deocamdată, cele două părți au doar un acord verbal, însă actele urmau să fie finalizate în week-end. După plecarea lui Gabriel Armanu, la timonă va fi instalat Serhhiy Bebeshko, tehnician care va reveni în România după cinci ani.

Fostul sportiv născut în Uniunea Sovietică a mai antrenat-o pe Dunărea Călărași. Cei de la HC au luat hotărârea de a-l contacta pe Bebeshko marți, după o ședință a Consiliului de Administrație. Abordarea fostului campion olimpic în ședințele de antrenament va fi, cel mai probabil, una mai dură, Bebeshko fiind format, până la urmă, în celebra școală rusească, arhicunocută pentru metodele spartane de pregătire.

Inițial, erau luate în calcul patru variante, atuul noului antrenor fiind experiența. Motor Zaporoje, Dinamo Minsk și Meshkov Brest sunt cele mai sonore nume de club din cartea de vizită a tehnicianului născut în Ucraina.

Și cariera de jucător a lui Bebeshko este una impresionantă. Ucraineanul a concurat pentru echipa Comunității Statelor Independente la Olimpiada de la Barcelona, în 1992. Cu echipa unificată, a câștigat atunci medalia de aur, evoluând în toate cele șapte meciuri ale turneului și marcând 19 goluri.

La Buzău, ucraineanul vine după un stagiu în Polonia, la Azoty, echipă care a încheiat competiția pe locul 5. Pentru primul sezon, are ca obiectiv ocuparea unui loc între primele șapte echipe ale Ligii Zimbrilor.

În România, Bebeshko a antrenat-o pe Dunărea Călărași, fiind demis în 2019, după 11 etape. În acel moment, echipa ocupa locul 11. Demiterea ucraineanului venea chiar înaintea meciului cu HC Buzău. Bebeshko a antrenat și naționala Ucrainei, între 2018 și 2021.

Articole similare