Politic

Sindicatul grefierilor către Predoiu: ,,Ori vă ridicați la nivelul funcției de ministru al Justiției, ori plecați acasă”

Reprezentanții Sindicatului Național al Grefei Judiciare (SNGJ) susțin că instanțele judecătorești și parchetele din România au devenit adevărate focare de Covid-19. Ei îl acuză pe ministrul Justiției că nu cunoaște exact situația cazurilor de infectări din sistemul judiciar.

Membrii SNGJ spun că ministrul Justiției, buzoianul Cătălin Predoiu, nu cunoaște situația creată de epidemia de Covid-19 în instanțe, nu știe ce are de făcut în calitate de demnitar și se derogă public de ­res­ponsabilitate. Ei mai susțin că au aflat în timpul unei conferințe de presă a ministrului că trei persoane din sistem au murit din cauza Covid-19 și că în prezent sunt circa 546 de salariați infectați, din care cinci sunt internați la Terapie Intensivă.

„Ministrul Justiției, aflat în campanie electorală, a tratat tehnic acest subiect cu un răspuns sec, fără să arate niciun fel de empatie față de familiile celor decedați, cărora nu le-a transmis nici măcar un mesaj de condoleanțe. Totodată, acesta nu a dat nicio asigurare că Ministerul Justiției va lua toate măsurile ce se impun pentru a preîntâmpina și alte decese pe viitor, deoarece a ignorat complet găsirea unor soluții. Practic, a alocat mai puțin de trei minute acestui subiect. Însă, când a venit vorba de modificarea legilor Justiției, greaua moștenire și atacuri la fosta guvernare, părea că dorește o dezbatere electorală”, au scris într-un comunicat de presă reprezentanții SNGJ.

În concluzie, sindicaliștii îi solicită ministrului Justiției să plece acasă. „Domnule mi­nistru Predoiu, vă reamintim că nu ocupați funcția ca să vă odihniți sau să executați ordine de partid, ci sunteți acolo să munciți pentru cetățeni, inclusiv pentru salariații din Justiție și să vă asigurați că orice problemă comunicată are cel puțin două soluții, din care una să fie și adoptată…. Ori vă ridicați la nivelul funcției de ministru (al Justiției, n.r.), ori plecați acasă și evitați să vă/ne mai faceți de râs!”, este concluzia mesajului SNGJ.

Articole similare

error: Continut protejat!!