Sport

Și dacă batem la Slobozia?

Mulți buzoieni anticipează (unii chiar și doresc) demiterea lui Andrei Prepeliță. Oarecum firesc, dacă e să ne luăm după meciurile extrem de slabe din ultima perioadă, partide în care niște scaune cu rotile i-ar fi făcut să pară mai mobili pe câțiva dintre fotbaliștii Gloriei.

În urma celor două eșecuri consecutive, actualul antrenor a fost lapidat în mod public, atât de primarul Constantin Toma, cât și de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. S-a scris mult despre asta. Se zvonește, totodată, că investitorul privat ar fi dispus să achite clauza de reziliere a contractului lui Prepeliță, în speranța că o nouă conducere tehnică ar putea aduce ceva vânt în pânze corabiei în derivă intitulată Gloria.

Ce ne facem, însă, dacă Buzăul câștigă la Slobozia? Liderul la zi tocmai a înregistrat prima înfrângere, culmea, la Slatina, acolo unde Gloria câștigase, ce-i drept, cu emoții, după un penalty ratat de Doman. Și, tot culmea, unicul gol al oltenilor a venit de la Vali Alexandru, veteranul cu două stagii în Crâng.

Că Slobozia e vulnerabilă, nu încape îndoială. Fruntașă a plutonului, echipa lui Adi Mihalcea, deja regretat la Buzău, nu joacă un fotbal șampanie, fiind, mai degrabă, un lider de conjunctură. Iar cum în eșalonul secund oricine bate pe oricine – mai țineți minte meciul de anul trecut, cu Unirea Constanța? -, o victorie a Gloriei nu ține, neapărat, de domeniul fantasticului. Iar dacă Gloria scoate din joben trei puncte la Slobozia, aproape sigur Andrei Prepeliță ar putea fi creditat pentru încă patru, cinci, poate chiar șase etape, de board-ul clubului din Crâng. Pentru că demiterea unui antrenor după o victorie se vede mai rar în sportul cu balonul rotund.

Decizia celor din Consiliul de Conducere, indiferent care ar fi ea, trebuie luată cu multă grijă, după o analiză atentă, nu neapărat a rezultatelor. O victorie izolată poate fi considerată irelevantă, dacă ne gândim la obiectivele pe termen lung ale clubului. Dincolo de performanța generală a echipei, se pare că nici relațiile interne n-ar fi dintre cele mai cordiale. În plus, se resimte tot mai acut presiunea din partea fanilor, fără de care o echipă de fotbal nu poate exista.

În lumina celor expuse mai sus, nici nu știm ce să ne dorim: o victorie și trei puncte aduse de la Slobozia, sau o înfrângere care să spargă buba și să încheie mandatul lui Andrei Prepeliță?

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker