Administrație

Ministrul Familiei vine pentru două zile la Buzău

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Elena Intotero, vine pentru două zile la Buzău. Conform informaţiilor transmise de biroul de presă al PSD  Buzău, ministrul Intotero va avea un program încărcat, oficialul guvernamental urmând să viziteze tot ce însemnă instituţii ale statului ce intră în aria de competenţă ministerială, inclusiv întâlniri cu organizaţii neguvernamentale.

Programul de lucru la Buzău este deschis cu vizita la Centrul de Recuperare pentru Victimele Violenţei în Familie, de la Râmnicu Sărat, după care delegaţia se va deplasa în comuna Valea Salciei, unde familia Cucu, din satul Modreni, are în grijă pe cele două fete rămase fără părinţi nu cu mult timp în urmă.

La Buzău, în cea de-a doua parte a zilei, ministrul Intotero va vedea la faţa locului condiţiile în care îşi desfăşoară activităţile zilnice tinerii instituţionalizaţi în cele două apartamente, amenajate în cartierul Broşteni, „Albatros” şi „Zâmbetul copilăriei”, în acelaşi scop urmând să viziteze şi casele de tip familial „Ochi de şoim”, „Ochi de tigru”, „Piatra Lunii” şi „Piatra Soarelui”.

Înainte de întâlnirea cu presa locală, anunţată pentru vineri, ora 16.30, la sediul DGASPC Buzău, unde este programată şi o întâlnire cu organizaţii neguvernamentale ce activează pe domeniu, ministrul Intotero va constata şi condiţiile în care funcţionează Centrul de Zi de Recuperare pentru copii cu dizabilităţi „Onix”, de pe strada Horticolei.

Vizita ministrului Familiei la Buzău se va încheia cu un program de lucru la Centrul Rezidenţial pentru copii „Sfânta Maria”, de la Berca, un aşezământ sub administrarea Asociaţiei Ortodoxe „Filantropia”. 

Articole similare