Politic

Repartizarea echitabilă a beneficiilor sociale, susținută la Conferința interparlamentară din Spania de social-democrata Liliana Sbîrnea

În actualul context de provocări economice, sociale și politice comune de la nivelul Uniunii Europene, parlamentari din statele membre s-au reunit zilele acestea în Senatul spaniol pentru Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanța în Uniunea Europeană.

Senatorul social-democrat de Buzău Liliana Sbîrnea, membră a Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din camera superioară a Parlamentului, a făcut parte din delegația celor patru parlamentari care au reprezentat România.

De altfel, Sbîrnea a și susținut o intervenție privind una din temele principale abordate, integrarea dimensiunii sociale în guvernanța economică, ocazie cu care a subliniat că avem nevoie de o repartizare echitabilă a beneficiilor sociale în întreaga societate, prin măsuri fiscale, sociale și salariale adecvate.

România și-a propus o creștere treptată a salariului minim, iar atingerea obiectivelor sale este esențială pentru a pune capăt exodului tinerilor și a garanței unui venit decent pentru toți angajații din România. Mai mult, în continuarea preocupării Uniunii de a moderniza cadrul său de guvernanță economică pentru a o adapta conform la provocările geopolitice, economice, de mediu și sociale cu care ne confruntăm, senatoul Liliana Sbîrnea a abordat și Pilonul european al drepturilor sociale la care România a aderat, prin care, la nivel de Uniune, s-au creat noi obiective pentru ocuparea forței de muncă, dezvoltarea competențelor și reducerea sărăciei pe care statele membre trebuie să le atingă până în 2030.

Senatoarul social-democrat de Buzău spune că o dimensiune socială cu adevărat puternică este cea adaptată realităților sociale, un principiu pe care PSD îl are drept bază a tuturor acțiunilor sale din zona legislativă și executivă. De asemenea, a mai subliniat Sbîrnea, la nivelul statelor membre, prin efortul comun al statelor și instituțiilor europene, numai o viziune pe termen lung și soluțiile consensuale sunt cele care pot determina o dimensiune socială sustenabilă, capabilă să facă față tuturor provocărilor prezente și viitoare.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker