Economic

Servere VPS managed sau unmanaged? Cum sa alegi cea mai potrivita solutie pentru nevoile tale!

Un VPS este un server virtual privat, creat in baza unui server fizic. Acesta se formeaza cu ajutorul unui software, prezentand o serie de resurse specifice si un sistem de operare independent.

Gazduirea pe servere VPS este o alternativa de mijloc, in care beneficiile oferite sunt superioare unui hosting partajat, dar raman disponibile in continuare la un pret accesibil. Orice VPS iti ofera drepturi de administrare, insa versiunea unmanaged este diferita de cea managed. Iata ce caracteristici prezinta acestea!

Cum functioneaza un VPS unmanaged?

Un astfel de plan necesita cunostinte avansate in domeniul administrarii sistemelor de operare Windows sau Linux. Desi o persoana obisnuita ar putea intampina dificultati in timpul procesului de configurare, un programator sau un dezvoltator web isi poate utiliza abilitatile pentru a profita la maximum de functiile puse la dispozitie. Furnizorul este inca responsabil de partea de hardware si de inlocuirea defectiunilor de acelasi tip, precum si de erorile ce tin de imposibilitatea conectarii din anumite locatii. Totusi, cea mai mare parte a administrarii iti revine tie.

Din acelasi motiv, este recomandat sa achizitionezi servere VPS care includ un panou de control. Acesta permite efectuarea operatiunilor intr-un mod mai simplu si te ajuta sa treci peste situatiile neprevazute mai rapid. Daca achizitionezi un plan de la un furnizor stabil pe piata, poti alege versiuni multiple de CentOS, Ubuntu, Debian si Fendora pentru VPS-urile bazate pe Linux si Windows 2008, 2012 si 7 pentru VPS-urile bazate pe Windows. Un aspect pe care trebuie insa sa-l iei in calcul este securitatea. Backup-ul trebuie sa-l faci de unul singur si, in acelasi timp, este necesar sa verifici constant prezenta programelor de tip malware.

Cum functioneaza un VPS managed?

In cazul unor servere VPS managed, partea de control revine, in mare parte, furnizorului. Acesta se ocupa de procesul de monitorizare 24/7 si se asigura de faptul ca site-ul web, emailul si celelalte servicii sunt intotdeauna functionale. In felul acesta, clientul dispune de mai mult timp pentru dezvoltarea site-ului web sau aplicatiei. Instalarea si actualizarea sistemului de operare are loc in mod automat, iar auditul de performanta ajuta in procesul de optimizare a resurselor. De asemenea, dispui de asistenta tehnica prin telefon sau email.

Cum alegi un pachet pentru servere VPS?

Daca ai un website ce a ajuns in punctul in care depaseste resursele oferite de o gazduire standard, atunci un cloud VPS poate reprezenta o alternativa excelenta pentru a rezolva aceasta problema. Desi poti alege un server virtual care sa fie gestionat de furnizor, acest concept de hosting a fost creat pentru oferirea unui nivel superior de flexibilitate. Drept urmare, ar fi mai bine sa preiei tu controlul si sa personalizezi totul dupa bunul plac.

De aceea, asigura-te ca dispui de acces complet root si de tehnologie OpenStack inca de la inceput. In felul acesta, poti face exact ce configurari doresti si vei putea sa dai un upgrade la resursele existente, fara sa existe downtime sau alte pierderi. Arhitectura cloud de la un furnizor cu experienta este bazata in intregime pe SSD pentru timpi de raspuns mai rapizi. Poti achizitiona planuri pentru servere VPS incepand de la 14,95 €/luna (pret preluat de pe site-ul www.thc.ro), acestea fiind create in RAID 10, pentru performanta si redundanta marite.

 

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker