Administrație

200.000 de euro de la Consiliul Județean pentru activităţile cultural-sportive din acest an

La şedinţa ordinară pe luna mai, deliberativul județean a aprobat un proiect de hotărâre, înaintat de preşedintele Petre Emanoil Neagu, prin care urmează să fie finanţate – cu titlu de sponsorizare sau finanţare integrală -, evenimente cultural-sportive de referinţă pentru oraşul şi judeţul Buzău, care se vor organiza până la sfârşitul acestui an. Primul eveniment, pe latura sportivă, s-a consumat la începutul acestei luni, mai exact pe data de 8 iunie, când Asociaţia Club Sportiv „Legendary Sports” a organizat o întrecere cros-maraton, competiţie pentru care Consiliul Judeţean şi-a asumat atribuirea de premii în valoare de 10.500 de lei. De asemenea, în ultimele trei zile ale lunii în curs, Consiliului Județean Buzău va avea calitatea de coorganizator al Festivalului „Buzău Sounds of Jazz”, ediția I, 28-30 iunie 2024, cu partenerul Asociația „Bulevardul Culturii”. Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, instituţia a alocat, prin votul consilierilor judeţeni, o contribuție financiară de 38.000 lei de la bugetul propriu al județului Buzău pe anul 2024.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii buzoienilor în Consiliul Judeţean au fost de acord cu o susţinere financiară pentru organizarea celei de-a 36-a ediţii a Festivalului de muzică Rock „TOP T 2024”, timp de trei zile, în prima săptămână a lunii septembrie. Ca şi coorganizator, Consiliul Judeţean Buzău va asigura o contribuţie financiară în valoare de 30.000 de lei, alături de partenerul Asociaţia „Hair Redivivus” Buzău.

20.000 lei pentru „Drumul Doamnei Neaga”

Departamentul Turism şi Promovarea potenţialului turistic al judeţului Buzău din cadrul Consiliului Judeţean propune buzoienilor, şi nu numai, un eveniment inedit prin cuprindere şi adresabilitate. „Evenimentul cicloturistic <Drumul Doamnei Neaga> este un eveniment aflat la prima ediție, prin care ne propunem să promovăm judeţul Buzău la nivel naţional, să susținem mişcarea în aer liber prin practicarea cicloturismului, dar și să aducem în atenție istoria și cultura locală prin prezentarea unei personalități cunoscute ca <Regina Buzăului>, doamna Neaga. Evenimentul se va desfășura pe 6 iulie 2024, pe traseul: SĂRATA MONTEORU DJ 203G – HALEŞ DJ 100H – MĂNĂSTIREA BRADU – STREZENI – LĂPOŞEL DJ 235 – MIREŞU MIC DJ 102C – BUDA CRĂCIUNEŞTI – CISLĂU DN 10 – VIPEREŞTI DCFN – URSOAIA DC81 – BĂDILA – PÂRSCOV DJ 203L – MĂGURA DN 10 – SĂTUC – CÂNDEŞTI DC 50 – NIŞCOV DC 49 – SĂSENII NOI – ZOREŞTI DJ 205 – MEREI DJ 203G – SĂRATA MONTEORU. Distanţa: 101 km; Elevaţie: 1.260 m; Viteza de deplasare: 18-22 km/h; Timp estimativ pentru parcurgerea întregului traseu: 8-9 ore; Punct start/sosire: sala de sport din Sărata Monteoru. Participanţi: persoane cu vârsta minimă de 16 ani împliniţi la data desfăşurării evenimentului, apte din punct de vedere fizic, clinic sănătoase. Estimăm participarea unui număr de 100 persoane”, se arată în documentaţiile proiectului de hotărâre. Evenimentul va fi organizat în data de 6 iulie, pentru care Consiliul Judeţean a aprobat o finanţare în valoare de 20.000 de lei.

 

Articole similare