Opinii

Sepsi O(S)K Sf. Gheorghe!

De frică, din prostie sau dintr-o lipsă crasă de profesionalism (vezi şi episodul David Popovici), televiziunile de sport din România au ignorat in corpore meciul de joia trecută, din Conference League, dintre Olimpija Ljubljana şi Sepsi Sf. Gheorghe, care Sepsi este nimeni alta decât câştigătoarea Cupei şi a Supercupei României! Şi care, în cele din urmă, avea să salveze o altă seară mizerabilă a fotbalului românesc în Europa.

Ne-am delectat, în schimb, pentru că astea au fost alegerile televiziunilor, cu o altă ruşine marca FCSB la Tbilisi şi cu remiza Craiovei din Albania, reprezentanta unui fotbal care riscă să-i scoată pe olteni din Europa pentru al doilea an consecutiv. Vă amintiţi de… Laci?

Despre CFR Cluj cu andorranii (apropo, aşa se numesc locuitorii micuţului Principat, nu andorrezi şi nici andorrieni cum ne-au frecat creierii comentatorii partidei) de la Inter D’ Escalades nu are rost să mai vorbim, un rezultat care nu înseamnă nimic.

Dar, să revenim. După ce au aşteptat până în ultimul moment o ofertă care n-a mai venit din partea televiziunilor, cei de la Sepsi au decis să transmită meciul pe canalul lor de YouTube, dar, partea lor de răzbunare, cu comentariul în limba maghiară! Evident, după ce naţionaliştii de serviciu au salutat decizia televiziunilor, au început să apară şi speculaţiile. Meciul de la Sf. Gheorghe a fost ignorat special, cunoscându-se faptul că în tribune va fi prezent şi premierul Ungariei, Viktor Orban. Aşa, şi? Până aici a ajuns nebunia? Adică punem stop la TV câştigătoarei Cupei şi a Supercupei României, ne facem dracii de pe lume cu FCSB şi Craiova, impotente în Georgia şi Albania, ca să ignorăm, cum avea să se dovedească, un super-meci şi o super-victorie, numai că a fost de faţă şi unul dintre cei mai controversaţi politicieni europeni? Nu cumva tindem să picăm în extrema cealaltă?

Şi poate că eu, şi ca mine mulţi alţii, am fi vrut să aflăm la cald şi părerile unui antrenor civilizat şi profesionist până în măduva oaselor, care ştie fotbal cât toată Federaţia la un loc, Cristiano Bergodi, şi nu discursurile agramate ale lui Gigi Becali sau atât de tâmpite ale lui Toni Petrea şi Laszlo Balint. Şi încă ceva. La Sf. Gheorghe a fost la meci şi selecţionerul Ungariei, italianul Marco Rossi. Poate că ar fi fost interesant de aflat – omul nu refuză interviuri şi este foarte volubil -, cum de vecinii noştri au rupt Anglia cu 4-0 chiar la ea acasă, pe Wembley, atunci când dragii noştri tricolori erau călcaţi în picioare de Muntenegru.

P.S.: Fără legătură cu fotbalul. Citesc că Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi Sf. Gheorghe, unul dintre cei mai bine cotaţi jucători din industria panificaţiei şi patron de fabrică de pâine, a decis să amâne cât poate de mult scumpirea preţurilor la acest produs: „Văd că în alte părţi pâinea a devenit un produs de lux. Noi nu vrem aşa ceva, toată lumea o duce greu şi vom rezista (n.r., să nu scumpim) cât putem mai mult”.

Noi, na, suntem români verzi, ce mama mă-sii!

 

 

Articole similare