sâmbătă, 15 august 2020

Șeful Cancelariei Prefectului, Timotei Oprea, a părăsit Casa Albă pentru un post de funcționar la Primăria Brădeanu

Directorul Cancelariei Prefectului, Timotei Oprea, a devenit funcționar public la Primăria Brădeanu, unde ocupă, începând din 7 mai, funcția de consilier superior în cadrul Compartimentului Achiziții Publice și Resurse Umane.

În ultimul an, mai precis din luna iulie 2019, Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian a avut un traseu profesional sinuos, care a depins de baletul stăpânului său politic, deputatul traseist Adrian Mocanu. Numit secretar de stat la Ministerul Culturii, Oprea-Stoian a fost nevoit să demisioneze în momentul în care ALDE, formațiune politică din care făcea parte gruparea din jurul lui Mocanu, a părăsit guvernul condus de Viorica Dăncilă. Odată cu numirea prefectului Leonard Dimian, fostul secretar de stat a devenit șeful cancelariei acestuia.

Deși pare o retrogradare, plecarea lui Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian la o primărie de comună a fost, fără îndoială, o modalitate facilă de a intra în rândul funcționarilor publici, calitate care îi va permite, pe mai departe, să ocupe funcții de conducere în instituții publice.

Oprea-Stoian fost purtător de cuvânt al lui Victor Mocanu în campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2012, când acesta din urmă a pierdut, în favoarea lui Cristinel Bîgiu, funcția de președinte al Consiliului Județean pe care o deținea. Mai mult chiar, surse bine documentate susțin că în spatele declarațiilor politice pe care Adrian Mocanu le citește cu diverse ocazii s-ar afla același Oprea-Stoian, diferența între calitatea acestora și a celor pe care deputatul ALDE le rostește „fără copiuță” fiind vizibilă cu ochiul liber.

Conform datelor publicate de Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian pe pagina sa de Facebook, acesta a studiat Istorie și Arheologie la Facultatea de Istorie și Filologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. El a fost redactor-șef al publicației „Expresul de Buzău”, ulterior ocupând mai multe posturi în administrație și în companii cu capital public, precum Instituția Prefectului, Regia Autonomă Muni­cipală și Compania de Apă. Interesant este faptul că, în perioada cât a condus publicația „Expresul de Buzău”, Oprea-Stoian a desființat pagina de Cultură a cotidianului respectiv, motivând că Buzăul nu are oameni de cultură a căror activitate să fie demnă a fi semnalată în paginile unui ziar.

2 COMENTARII

  1. Asa este cand oamenii pun conducatori tot felul de indivizi slab pregatiti. Profesori de sport ajunsi primari, portari de fotbal ajunsi manageri. Si ei isi aleg in continuare tot astfel de indivizi. Si ajungeti sa vedeti ca nu puteti iesi din casa, ca sunteti amendati de politisti locali cu sume astronomice pentru voi. Intotdeauna mediocritatea merge mana in mana. Intotdeauna mediocrii aduc alti mediocrii langa ei.!

  2. au luat modelul de la bacau,unde prefectul a procedat la fel,romania o tara de mafioti,fara reguli,cu acest mod
    de operare,la bradeanu primar fiind cuscrul lui mocanu,tovarasii procurori dorm in papuci pe bani frumosi,
    asta fiind un personaj la fel de pregatit ca si mocanul junior,a terminat celebra facultate de la alba Iulia,
    si a ajuns coleg de partid cu leana udrea absolventa a altei celebre facultati ,pe la Tirgoviste

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!