marți, 24 noiembrie 2020

Buzoianul Adrian Fetecău vă invită să urmăriți online comedia „Stăpânul Ciolanului”

Dacă vă este dor de teatru, buzoianul Adrian Fetecău vă invită sâmbătă, 16 mai, să urmăriți online piesa de teatru „Stăpânul Ciolanului”, o comedie spumoasă propusă de „Compania Teatrală Vouă”. În baza unui parteneriat cu Gândul.ro, fondatorul Grupului VOUĂ, oferă posibilitatea publicului de a evada puțin din realitatea îngrijorătoare, dominată de pandemie.

Astfel, sâmbătă, 16 mai, de la ora 20.30, pe canalul de YouTube Gândul.ro , veți putea urmări piesa de teatru „Stăpânul Ciolanului”.

„O radiografie, în spirit caragialesc, a societății bolnave în care trăim”

 „Totul a plecat de la obsesia mea că reprezintă, în diverse forme, pentru fiecare dintre noi, TOTUL, dezumanizându-ne. Această idee a fost sub forma unei piese de teatru de Marilena Dumitrescu, o colaboratoare veche a trupei, un dramaturg foarte talentat, cu multe premii în ultimul deceniu, printre care le menționez pe cele de la concursurile de texte contemporane organizate de UNITER și Teatrul de Comedie. Radiografiază, în spirit caragialesc, societatea bolnavă în care trăim”, a declarat buzoianul Adrian Fetecău pentru Gândul.ro.

Iar pentru ca scenariul să fie cât mai bine ”ancorat în realitate”, pe scenă există chiar și un… ciolan de dimensiuni impresionante (2,40 m înălțime și 0,80 m lățime), realizat la Buftea de unul dintre cei mai buni scenografi români, Dan Toader.

„În piesă, eu joc rolul miliardarului Bily Colac, stăpânul ciolanului, care intră într-un mare conflict cu Stelian Pupăză, cel care revendică ciolanul și care este jucat de îndrăgitul actor Tudorel Filimon. La un moment dat, se ajunge la o înfruntare fizică, în care ne luăm de gât unul pe altul și ne prăbușim la podea, unde urma să ne rostogolim de două ori, eu rămânând deasupra ca să-mi dau replica. La

repetiții ne-a ieșit scena, dar aveam și grijă unul de altul… În seara premierei de la Teatrul de Comedie, am încercat să fim cât de veridici, mai ales eu, pentru că, exact ca la lupte, am cam exagerat și l-am trântit violent pe Tudorel ”la parter”, l-am auzit icnind și, în timp ce ne rostogoleam, îmi reproșa șoptit că i-am rupt oasele, replica nefiind din piesă…”, a mai declarat Adrian Fetecău pentru aceeași sursă.

În distribuția piesei „Stăpânul Ciolanului” sunt regăsite nume cunoscute precum Marilena Chelaru, Tudorel Filimon, Marcelo Cobzariu, Adrian Fetecău și Candid Stoica. Aceștia, alături de mai tinerii actori Felix Dumitrescu, Liana Petrescu, Cristina Cabel, Daniel Torje și Andrei Necula reușesc să ofere o oră și jumătate de râs non-stop, timp în care, în mod cert, veți uita de tot ceea ce vă înconjoară.

 

 

loading...
error: Content is protected !!