ActualitateEducație

Ședință pentru stabilirea comisiilor de evaluare pentru Bac

Sâmbătă, 18 iunie, la ora 11.00,  la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” va avea loc ședința publică de tragere la sorți a comisiilor din centrele de examen și centrele zonale de evaluare pentru Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2022. La ședința publică Inspectoratul Școlar Județean Buzău a invitat reprezentanți ai organizațiilor sindicale afiliate federațiilor sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar, reprezentanți ai organizațiilor de părinți reprezentative, reprezentanți ai Consiliului județean al elevilor și reprezentanți ai mass-media.

 Calendarul probelor scrise

Reamintim faptul că proba scrisă la Limba română din cadrul examenului de Bacalaureat 2022 are loc luni, 20 iunie, pentru elevii de clasele a XII-a și a XIII-a, potrivit calendarului oficial. Metodologia de organizare și desfășurare a examenului prevede că accesul candidaților în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de  trei ore pentru fiecare probă.

Pe 21 iunie  va urma proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă pe 22 iunie proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă, iar pe  23 iunie Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă. În data de 27 iunie se va face afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00), iar depunerea contestațiilor se va putea face în intervalul orar 12.00 – 18.00. Contestațiile se vor rezolva în perioada 28 – 30 iunie, urmând ca în data de 1 iulie să aibă loc afișarea rezultatelor finale

Ca în fiecare an, examenul de Bac 2022 se va desfășura în două sesiuni, cea de vară și cea de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare