Economic

Se anunță schimbări în locația următorului mare turneu de CS:GO din 2021

Organizatorul de turnee PGL a furnizat o actualizare cu privire la potențialele relocări pentru evenimentul CS: GO Major din 2021, programat să aibă loc în octombrie 2021.

Potrivit unei declarații făcute de PGL, planul este ca CS: GO Major să se organizeze în continuare în Stockholm, Suedia. Cu toate acestea, organizatorul turneului a dezvăluit că se află în discuții cu două țări europene cu privire la mutarea evenimentului, în cazul în care restricțiile actuale din Suedia vor rămâne aceleași.

La ora scrierii acestui articol, restricțiile din Suedia prevăd un număr maxim de 300 de spectatori în Arena Avicii, unde evenimentul va fi găzduit. Cu toate acestea, PGL a declarat că e posibil ca acele restricții să fie ridicate după 15 septembrie.

Datorită faptului că PGL dorește să „distreze un număr mare de spectatori în incinta evenimentului”, restricțiile ar putea determina mutarea evenimentului într-o altă țară care să ofere „toate garanțiile necesare” pentru organizarea turneului.

Anunțul spune: „Când am planificat inițial CS: GO MAJOR, ne-am gândit că, după atât de mult timp, trebuia să găsim un loc special pentru a dezlănțui pasiunea jucătorilor, organizațiilor, fanilor și nu în ultimul rând , a noastră, și Suedia părea locul perfect.”

„Dar, ca și în cazul oricărui alt eveniment pe care l-am organizat, am avut întotdeauna un plan de rezervă în caz că nu vom putea executa evenimentul în mod corespunzător. Suntem în legătură cu alte două țări europene care ne-au oferit deja toate garanțiile necesare pentru a organiza CS: GO Major, având posibilitatea să aducem toți jucătorii și un public numeros la locația unde va avea loc evenimentul. ”

Dacă PGL Major va fi mutat, acesta va fi al doilea eveniment LAN care va părăsi Stockholm anul acesta. La începutul acestei luni, The International 10 de la Dota 2 a dezvăluit că acum va avea loc la București, în România, în luna octombrie.

Site-ul Esports Insider comentează știrea astfel: „Aceasta este cu siguranță o poveste pe care trebuie să o urmăriți, deoarece Stockholm poate pierde două evenimente esportive majore în câteva luni. Toate semnele indică faptul că PGL va rămâne în Suedia; cu toate acestea, este bine să vedem că organizatorul are un plan de rezervă în cazul în care va fi nevoie de o schimbare.”

Ce este CS:GO

CS:GO (prescurtarea de la Counter Strike: Global Offensive) este o variantă a celebrului joc video Counter Strike, lansat în 1999. CS este un joc First Person Shooter pentru care s-au dezvoltat o multitudine de noi versiuni, CS:GO fiind cea mai recentă. Versiunea CS:GO a atins un milion de jucători pentru prima dată în istoria jocului de Counter Strike – nu este de mirare, întrucât jocul este un adevărat fenomen și s-au creat ligi profesioniste care concurează între ele. Competițiile au loc fie online, fie offline, echipele provenind de pe tot mapamondul.

Indiferent unde va avea loc CS:GO Major anul acesta, poți face parte din euforia momentului accesând un site de pariuri cs go și pariind pe jucătorul despre care crezi că are cele mai multe șanse de câștig.

 

 

Articole similare