Opinii

Manipulări de doi bani

Tot încerc să mă abțin din a comenta prea mult ultima păruială politică, pentru că mi-am propus să nu mă mai enervez din cauza unor trepanați. Trepanați de politicieni în care noi, cei care ne-am făcut și ne facem cu vârf și îndesat datoria față de țara asta, care mergem și la vot, plătim și taxe, am stat și niște ani prin stradă, ne-am pus, ca proștii, încrederea.

Dar tot citind, de ieri, reacțiile politicienilor, nu pot să mă abțin să nu comentez, pentru că unii au senzația că suntem cretini. Uitați care e treaba, iar aici mă refer la USR-PLUS: ați știut foarte clar, încă de la început, la fel cum am știut și noi, cu cine veți guverna. Datul ochilor peste cap, acum, că, vai!, PNL e așa și pe dincolo, nu ține. Nu încercați să ne vindeți povestea că ați crezut, că v-au păcălit, că n-ați știut, pentru că, repet, nu ține.

Când aud asta că ,,USR-PLUS nu a girat și nu va gira niciodată jaful din bani publici”, mi se urcă sângele în cap. Ba da, ați girat. Și girați și acum. Ați girat cu zâmbetul pe buze, în mod repetat, sfidând speranțele și încrederea pe care niște oameni de bună credință și le-au pus în voi. A mă scuti secta USR-PLUS care are senzația că pot uita cum de la membri simpli până la lideri ai partidului defilau toți la Antenele infractorului Dan Voiculescu (apropo, jaful de 60 de ­mi­lioane de euro din dosarul ICA, țeapa dată statului, asta nu se pune, nu, la aia cu giratul?). Și vor mai defila, pentru că sunt morți după atenția publică, pentru că n-au nicio legătură cu moralitatea, cu politica ,,nouă”, cu ,,lupta cu hoția”. Niciuna. Totul e despre ei și despre interesele lor. Și sunt și foarte slabi.

Cât despre Justiție, înțeleg bine că unele lucruri s-ar fi putut face, iar altele nu, dacă nu voia toată coaliția. Dar ca să-mi vinzi povești că Stelian Ion a vrut și-a făcut și-a dres, dar nimic-nimic nu s-a putut din cauza celorlalți, mi se pare penibil. Când e suficient să ne gândim doar la faptul că marii fugari își văd liniștiți de viață prin lume, unde, apropo, nu sunt deranjați de nimeni și unde sparg milioanele alea furate din bani publici (bani de grija cărora nu mai poate USR-PLUS). Despre reforme în sistem nici n-are rost să vorbim. Sincer, mai bine am desființa Ministerul Justiției, dacă tot nu se poate face absolut ­ni­mic.

Cât privește PNL, cum spuneam, unii nu ne-am trezit acum din somn, după 30 de ani, și am descoperit, wow!, ce bube are partidul ăsta. Apoi, unii știm foarte clar ce e PNDL 3, ce jaf de proporții, de 10 miliarde de euro!, pentru care nu va răspunde nimeni, niciodată, înseamnă acest program pe care-l vrea făcut rapid PNL. Cîțu, de fapt, ca să-și cumpere primarii înainte de alegerile interne din partid. Nicio legătură cu faptul că USR-PLUS s-ar opune modernizării Româ­niei și se ocupă cu șantajul politic, așa cum zice acum Cîțu. Asta e tot o manipulare de doi bani.

Altfel, în faza în care s-a ajuns acum, consider că actuala alianță nu doar că nu a fost, dar nu este și nici nu va fi în stare să conducă țara împreună. Asta e, că ne place sau nu. Ce va ieși din treaba asta, habar n-am. Și adevărul e că nici măcar nu îmi mai e teamă că dacă vine PSD, dacă vine AUR, dacă vine naiba la putere. Dacă vor veni, asta va fi.

Poate se va mai trezi și societatea civilă, care, apropo, o parte din ea, care părea că s-a trezit în ultimii ani, s-a transformat, de când cu guvernarea asta, în aparat de propagandă pentru acești politruci, ocu­pându-se cu linșatul celor care am mai îndrăznit să-i criticăm ,,pe ai noștri”. Nu, pe mine nu o să mă vedeți în stradă în episodul de acum, care are în spate multă minciună, multă ipocrizie și multe interese.

Chiar așa, n-ar fi cam penibil să ies eu în stradă acum (oricum nu ies, dar să zicem așa, de dragul discuției), iar USR-PLUS să anunțe că a convocat Comitetul Politic pentru data de 11 septembrie, ca să mai vadă atunci cum e cu criza politică de acum? Nu, nu rezonez cu nimic din episodul ăsta. Mă uit în urmă și văd doar multă bătaie de joc din partea tuturor taberelor politice.

P.S.: Apropo, 70% din populația adultă a UE e complet vaccinată. În România, media e undeva la 30%. Cresc cazurile de îmbolnăviri, morți, pacienți la ATI. Dar nu contează, asta nu mai interesează pe nimeni.

Articole similare