Educație

Școala din Parc se mută în cartiere

După o vară plină de activități educative și culturale, în care cei mici s-au bucurat de multe evenimente, ,,Școala din Parc” își în­dreaptă acum atenția către copiii din cartierele municipiului.

Astfel, ,,Școala din Parc’’ ajunge pe 4 și pe 9 septembrie în cartierul Micro XIV, la Școala numărul 12, iar pe 5 si 10 septembrie, la școala din cartierul Simileasca, Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu’’. De asemenea, pe 2 și 11 septembrie se vor bucura de prezența voluntarilor și de activitățile pregătite, copiii din cartierul Micro III, la Școala numărul 11, iar pe 3 și 12 septembrie atenția se îndreaptă către Cartierul Poștă, la Liceul Tehnologic.

,,Încă de la început, programul municipalității <Școala din Parc>   și-a propus să aducă educația non-formală în natură și să o facă accesibilă tuturor. Fiind în al doilea an de implementare, cu mii de copii beneficiari fericiți, am decis să ducem programul și în cartiere, tot în aer liber. Îi așteptăm pe copiii mici și mari, la super ateliere educativ-recreative, în cartierele: Micro III, Micro XIV, Poștă și Simileasca. Investiția în educație este cea mai bună investiție”, este mesajul pe care l-a postat viceprimarul Oana Matache pe pagina sa de Facebook.

,,Școala din Parc” este un program implementat de Primăria Municipiului Buzău și de Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman’’ și face parte și din strategia de dezvoltare culturală a orașului. Cultura și educația merg mână în mână, dar trebuie să fie aduse mult mai aproape de oameni, spun reprezentanții municipalității. Dacă asemenea activități vor avea loc în locuri izolate și închise, precum teatru sau muzeu, nu vor putea beneficia atât de mulți copii și adulți.  Acesta este motivul pentru care organizatorii își propun să aducă educația și cultura cât mai aproape de oameni, inclusiv pe străzi, în cartiere și în parcuri.

Reamintim că ,,Școala din Parc” este un concept unic, inspirat din ceea ce fac nordicii, un proiect care încurajează foarte mult copiii să își desfășoare activitățile în aer liber. Atât în partea centrală a Europei, mai ales în Germania, cât și în țările nordice, copiii petrec foarte mult din timpul de la grădiniță și de la școală afară, lucru care conduce la dezvoltarea lor armonioasă și care i-a inspirat pe organizatori să aducă la Buzău cât mai multe oportunități de astfel de activități în aer liber, scopul fiind acela de a da un alt sens parcurilor, nu doar acela de promenadă.

 

Articole similare