Sport

LPS Buzău 2010, locul 2 la un puternic turneu la Eforie Nord

Campioana județeană la grupa de vârstă 2010, LPS Buzău, a participat, la începutul acestei săptă­mâni, la un puternic turneu de fotbal pentru copii – Junior Summer Cup, iar comportarea elevilor lui Cătălin Vlaicu a fost pe măsura unei campioane. Șase echipe au fost înscrise în partea de turneu rezervată acestei categorii de vârstă, dintre care două au fost de la Academia Hagi. Cu trei victorii și două înfrângeri, echipa buzoiană s-a clasat pe locul 2, între cele două grupări constănțene, Hagi 1 și Hagi 2. La LPS Buzău a ajuns și unul dintre premiile individuale acordate de organizatori, cel pentru ,,cel mai bun portar al turneului”, acordat lui Rareș Lungu. Golgeterul echipei a fost și de această dată căpitanul Iannis Călărașu, cu cinci goluri, decisiv cu cele două reușite din ultimul meci, cu Kinder Constanța, care a asigurat LPS-ului locul 2 la final. În afara turneului, LPS Buzău a mai susținut și un meci amical, câștigat cu 5-0 în fața Farului Constanța.

Rezultate

• LPS Buzău – Academia Hagi 2 2-1 (autogol, Oprea)

• LPS Buzău – Sparta București 0-1

• LPS Buzău – CS Co­dlea 3-2 (Călărașu 2, Bănică)

• LPS Buzău – Academia Hagi 1 1-4 (Călărașu)

• LPS Buzău – Kinder Constanța 2-1 (Călărașu 2)

,,A fost un turneu pe care ales să-l jucăm atrași și de numele adversarelor. Nu știam dacă o să ajungem pe undeva, nu știam cum evolua situația și dacă nu reveneau restricțiile. Am întâlnit echipe competitive, foarte bune, în frunte cu cele de la Academia Hagi, noi aveam nevoie de câteva meciuri tari înainte de startul în noul campionat județean U13. Copiii au început cu ceva emoții, dar apoi au reușit să-și recapete încrederea, iar eu sunt mulțumit de ce am văzut și asta îmi dă spe­ranțe pentru ceea ce avem de făcut” a declarat Cătălin Vlaicu, antrenor LPS Buzău 2010.

LPS BUZĂU 2010: Rareș Lungu, Gabriel Dobranis – Ianis Stătulescu, Ionel Panait, Matias Anghel, Cristian Năpruiu, Tiberiu Ionescu, Laurențiu Petre, Matheus Dinizpaixao, Aryan Bănică, Simon Stoica, Iannis Călărașu, Raoul Halcu, Teodor Oprea, Rareș Oancea. Antre­nor: Cătălin Vlaicu

Și Grupa 2013 de la LPS Buzău, pregătită de Ionuț Damir, s-a numărat printre protagonistele turneului la categoria respectivă de vârstă, clasându-se în final pe locul 3 și obținând și premiul individual ,,pentru cel mai bun portar” acordat lui Răzvan Tulin.

 

Articole similare