Sport

Sărbătoare în Sala Sporturilor. Pentru Brăila

Echipa de la Dunăre, în sferturile Ligii Europene feminine

Dacă Gloria n-a reușit nici măcar să acceadă în grupele EHF, pasionații handbalului din Buzău au măcar parte de bucuria că Dunărea Brăila are un an de excepție în Europa, fiind deja calificată în sferturile de finală ale Ligii Europene.

Dunărea a câștigat categoric sâmbătă, la Buzău, într-o sală arhiplină, partida cu Thuringer, după un 33-23 cât se poate de elocvent. Adoptate de publicul buzoian, fetele de la Brăila au dominat copios, având o evoluție excelentă, chiar dacă au jucat departe de casă. La finalul partidei, hora bucuriei s-a jucat pe acordurile piesei „I’m gonna win”, melodie lansată acum trei ani de Kiki Liscevic, echipiera celor de la Brăila. Cele mai bune marcatoare ale meciului au fost Katarina Jezic și Francielle Gomes da Rocha, autoare a câte șase goluri. La triumful reprezentantei României au mai contribuit: Zivkovic (4), Liscevic (4), Kanaval (3), Araujo (3), Gonzalez (3), Udriștoiu (1), Ribeiro (1), Schmelzer (1) și Andreea Popa (1). Kira Trusova a făcut și ea minuni în poarta Brăilei, 14 intervenții și un procentaj de aproape 38 la sută  al mingilor parate.

Dunărea Brăila – Thuringer HC: 33-23 (16-12)

  • Dunărea: Trusova – Jezic 6, Gomes 6, Zivkovic 4, Liscevic 4, Kanaval 3, Araujo 3, Gonzalez 3, Udriștoiu 1, Quintino 1, Schmelzer 1, Popa 1.
  • Antrenor: Jan Leslie.

Elevele lui Jan Leslie au opt puncte, la egalitate cu Thuringer, iar în ultima rundă vor juca pe terenul franțuzoaicelor de la Chambray Touraine. Nemțoaicele de la Thuringer pot câștiga grupa, dacă brăilencele iau bătaie în Hexagon.

Dunărea va mai disputa cel puțin o partidă europeană la Buzău, indiferent dacă va câștiga sau nu în Franța, întrucât calificarea din sferturi a fost obținută, deja, matematic. Rămâne de văzut ce echipă va înfrunta în runda eliminatorie.

Câștigătoarea grupei B din EHF European League va juca în sferturile de finală împotriva ocupantei poziției secunde în grupa A. Acolo, bătălia se dă între norvegiencele de la Storhamar (6 puncte), croatele de la Podravka (5 puncte), maghiarele de la Praktiker-Vác (3 puncte) și danezele de la Nykobing (2 puncte).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker