Sport

„Săptămâna patimilor” pentru Metalul

Doar câteva zile până la reluarea campionatului

Pauza de trei luni pare un pic cam mare pentru echipele din Liga a III-a. De la fotbaliști, până la membrii staff-ului tehnic, toată lumea aștaptă cu nerăbdare reluarea campionatului, o ediție din care mai sunt de disputat doar trei partide până la play-off.

Regină a balului în Seria a II-a, Metalul este privită de multă lume ca favorită la promovare, deținând mai toate atuurile, de la organizare până la fonduri suficiente și, nu în ultimul rând, un lot bine structurat. Vali Stan a încercat în această ultimă perioadă a supradimensionatei vacanțe de iarnă să conceapă un program care să-i
țină elevii în priză, cu amicale în fiecare week-end. Ba chiar în unele zile au fost programate și câte două partide de verificare. Ultimul meci de pregătire s-a disputat pe 1 martie, contra celor de la Braniștea, echipă din aceeași serie cu a buzoienilor. Totuși, în ciuda unui calendar destul de încărcat, amicalele nu se compară cu meciurile oficiale, mai ales când obiectivul este promovarea.

Pe 9 martie, Metalul va juca acasă, cu Dacia Unirea, echipă căreia i-a „racolat” cel mai bun jucător, Vali Robu. Recent, brăilenii au disputat un amical cu Olimpia Râmnicu Sărat, încheiat la egalitate, 2 la 2.

În pauza de iarnă, lotul alb-albastru a fost completat cu câțiva jucători interesanți, precum nigerianul Chika Odoh, camerunezul Karime Mango și Daniel Corniciuc (veniți de la Foresta), Răzvan Radu (FCSB) și Vali Robu, menționat mai devreme. Vali Stan a pierdut, totuși, câteva piese importante, printre care și golgeterul Sergiu Arnăutu. Cătălin Bardaș, Roberto Dumitrică și Ștefan Nedelcu și-au încheiat, de asemenea, conturile cu clubul buzoian.

Pe lângă meciul cu Dacia de sâmbătă, Metalul va mai juca în deplasare, la Tulcea, cu Baia, urmând a încheia sezonul regular cu o partidă de gală, derby-ul cu Olimpia. Cele două vor merge, apoi, braț la braț, în play-off.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker