marți, 09 martie 2021

„Săptămâna europeană a competențelor profesionale”, organizată în condiții de pandemie la Colegiul Economic Buzău

Colegiul Economic Buzău a abordat și anul acesta „Săptămâna europeană a competențelor profesionale”, adaptând desfășurarea evenimentului la condițiile impuse de pandemia de coronavirus.

Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale (European VocationalSkillsWeek), organizată de Co­misia Europeană, este un eveniment anual în cadrul căruia organizațiile locale, regionale sau naționale prezintă ceea ce este mai bun din ­educația și formarea profesională (VET) – un sector capabil să ofere tuturor oamenilor abilitățile de care au nevoie pentru o împlinire a vieții personale și profesionale. După cinci ediții, evenimentul a devenit o platformă de schimb căutată de toate părțile interesate de Educația și formarea profesională (EFP) din Europa și nu numai.

Ediția din acest an a fost un eveniment hibrid care s-a desfășurat fizic în Berlin (Germania) și digital în întreaga UE în perioada 9-13 noiembrie. Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale 2020 va juca un rol deosebit de important, având în vedere provocările cu care se confruntă comunitatea EFP din Europa din cauza pandemiei COVID-19.

„Ediția din 2020 s-a concentrat pe <VET pentru tranziții verzi și digitale>, în conformitate cu prioritățile Comisiei privind un acord verde european și o Europă potrivită pentru era digitală”, se arată într-un comunicat al Colegiului Economic Buzău.

Printre activitățile abordate de colegiul buzoian ­amintim „Povești VET (de formare profesională) – trecut și viitor”, ocazie cu care a fost lansată o broșură electronică scrisă de elevii liceului despre firmele de exercițiu pe care aceștia le-au înființat anul acesta.

Participanți la această activitate au fost: Ionuț Mădălin Dumitrache (FE PET ROYAL, clasa XI A), Lidia Miclea (FE COMORILE STUPULUI, clasa XI B), Violeta Pățeanu, Mădălina Tănase (FE ACVARIUM, clasa XI C), Costin Băețelu, Alexandra Burtanete, Mirela Diaconescu (FE AKADIA, clasa XI D), Alin Paul Petcu, Minodora Rugină, Anca Tudorache (FE NEW VISION, clasa XI D), Bianca Tudor, Cosmin Gogu (FE FUN CATERING, clasa XI E), Vlad Ciochinică, Raluca Ion, Denisa Gâdiuță (FE ON ART, clasa XI G), Luca Porumbiță, Diana Popină, Alexandru Strechie, Ștefania Suditu, Florin Sarivan (FE CANDY HEAVEN, clasa XI G), Valentin Gangu, Cosmin Cojanu (FE GREEN LIFE, clasa XI I), Corina Pamfil, Alexandru Scarlat (FE NEW ERA, clasa XI I). Elevii au fost susținuți de profesorii Adriana Anton, Magdalena Ardeleanu, Adina Enuș, Camelia Pavel și Maria Popa.

O altă activitate organizată de Colegiul Economic în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale 2020 a fost „Cheia succesului în afaceri”, eveniment ce a constat în întâlniri online cu antreprenori de succes și un seminar online cu Cristina Șerban (GRASP Milano) cu tema „Cum să ne întocmim un CV”.

Alte întâlniri online au vizat Proiectul Erasmus +: „SEED – Durabilitate și cetățenie: provocarea educației pentru viitor”, Proiect Erasmus +: „Turism inovator – colectarea patrimoniului cultural prin plimbări intergeneraționale” și Proiect Erasmus +: „Supportto European Quality Assurance in VocationalEducationand Training (EQAVET) National” (EQAVET-NRP-RO 2019)-  Rețeaua partenerială R4 – EQ 04 Comerț.

loading...
error: Content is protected !!