Sport

Sâmbătă, contra praz-tasticelor

Sâmbătă, la Sala Sporturilor, se anunță un meci de „care pe care”, cu o miză mai importantă decât în anii anteriori, atât pentru Gloria, cât și pentru echipa oaspete. Câștigătoare a Cupei EHF în 2018, după o finală dramatică împotriva celor de la Vipers, Craiova a înregistrat un recul în următoarele sezoane, însă are pretenții continentale pentru stagiunea curentă.  Clubul din Bănie a reușit câteva  transferuri excelente, precum Darly De Paula, Jovana Risovic, Bojana Milic, Durdina Malovic, Dejana Milosavljevic sau Katarina Boicic. Acestora li se adaugă, evident, experimentata Ana Maria Țicu, coordonator care într-o zi bună poate desface orice apărare, indiferent de echipa opozantă. Craiova a început bine campionatul, are 13 puncte, pierzând doar cu Vâlcea. Oltencele au câștigat cu Bistrița și au făcut egal cu Brăila, două echipe în fața cărora Gloria nu a reușit să scoată punct. Ultima întâlnire directă s-a consumat înainte de începerea Ligii Florilor, în finala „Cupei Craiovei”, meci pe care Craiova l-a câștigat, 28-24.

Gloria dispune, de asemenea, de argumente solide pentru o victorie: trei partide câștigate la rând în campionat, ce-i drept, cu adversare la îndemână și un lot aproape în totalitate apt fizic. După startul mai greoi, Daniel Anca pare că a reușit să redreseze o corabie ce părea în derivă, însă meciul de mâine va fi infinit mai greu decât cele cu Știința, Târgu Jiu și Corona.

La fel de important, aportul publicului, un as pe care Buzăul l-a tot scos din mânecă în multe meciuri importante, poate fi decisiv. Cu o sală plină, premisă sine qua non pentru o atmosferă de zile mari, Gloria se poate bate cu orice adversar, așa cum, de altfel, a mai făcut-o.

În campionat, Gloria și-a adjudecat ultimele cinci întâlniri directe. În stagiunea trecută, buzoiencele s-au impus în deplasare cu 27 la 23, câștigând și acasă, 40 la 36.

Cincisprezece lei costă un tichet de intrare la meci, acestea putând fi achiziționate deja de pe internet, pentru ca în ziua partidei să poată fi procurate și fizic, de la casele de bilete. Sportivii legitimați la orice club din urbe, persoanele cu dizabilități, minorii și seniorii peste 70 de ani beneficiază de gratuitate, în limita locurilor disponibile.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker