Fără categorie

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Parcul Crâng

Așa cum s-au obișnuit deja, cei mici sunt așteptați în acest week-end la întâlnirile educaționale care au loc în cadrul programului Școala din Parc. Astfel, sâmbătă, 21 octombrie, între orele 10.00 și 12.00, cei mici se vor putea bucura de vânătoarea comorilor de toamnă și diferite joculețe distractive. Activitățile continuă și duminică, 22 octombrie, cu un atelier special pentru Haloween și un atelier special de engleză interactivă.

Muzeul Județean

  • La Muzeul Județean Buzău se organizează ateliere vocaționale pentru liceeni și elevi de clasa a VIII-a care nu au luat încă o decizie privind parcursul lor educaţional şi profesional. Work-
    shopurile interactive sunt coordonate de către Daniel Drâmbu, consilier vocațional și muzeograf în cadrul muzeului, iar accesul este gratuit, însă este necesară programare la numărul de telefon 0784.692.166. Atelierele sunt structurate astfel: analiza conceptului „carieră” și evoluția acestuia, în cadrul vizitei ghidate „De la ocupațiile dacilor la profesiile românilor”; examinarea factorilor care influențează alegerea carierei; completarea unor teste de orientare vocațională și profesională.
  • Tot la sediul Muzeului Județean Buzău este deschisă expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu” ce include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut cunoscutei artiste.

Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”

Sâmbătă, 21 octombrie, începând cu ora 11.00, va fi organizat un atelier de cusut motive tradiţionale. Activitatea se adresează copiilor de peste șapte ani, înscrierile se fac la numărul de telefon 0772 255 131, iar accesul este gratuit.

De asemenea, duminică, 22 octombrie, în intervalul orar 12.00 – 12.30, la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”,  va avea loc un minirecital susținut de domnișoara Adelina Dedu. Evenimentul este prilejuit de expoziția „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc”, care aduce în atenția publicului instrumente muzicale aerofone utilizate în lumea rurală românească, precum: tilinca, fluierul, cavalul, buciumul, cimpoiul și sunetul acestora în zona etnografică a Buzăului. Intrarea este liberă.

Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”

MousaiosSound reunește interpreți de toate vârstele dornici să cânte, dar și să învețe unii de la ceilalți muzică țărănească de pe Valea Slănicului sâmbătă, 21 octombrie 2023, de la ora 16.00, în incinta Vilei Albatros.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker