Administrație

„Saligny” aduce bani pentru asfalt la Râmnic

O sumă-record pentru asfaltare va ajunge la Râmnicu Sărat, după ce primarul municipiului, Sorin Cîrjan, a semnat, joi, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența secretarului de stat Alexandru Stoica, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare și modernizare drumuri de interes local în Municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău – Etapa I”.

Fondurile vor fi asigurate prin Programul „Anghel Saligny”, iar valoarea investiției va depăși suma de 6 milioane de euro, fiind cea mai mare sumă atrasă vreodată de municipiul de pe Râmnic pentru asfaltare, spune primarul Cîrjan, citat de Gazeta Râmniceană.

Conform sursei citate, vor fi modernizate bulevarde, străzi și trotuare în lungime de aproximativ 9 kilometri, cele mai importante fiind sectoarele de drum din DN2-E85 ce tranzitează municipiul. Celelalte străzi prinse în programul de modernizare sunt Șoseaua Podgoriei, Dunării, Siretului, Mureșului, Bistriței, Oltului (parțial), Cernei (parțial), Someșului, Prutului, Crișului, Buzăului, Timișului, Liviu Rebreanu și Lucian Blaga.

În cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile de achiziție pentru serviciile de proiectare și pentru lucrările de construcție care vor dura aproximativ două-trei luni. Lucrările de execuție sunt așteptate să înceapă în toamna acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare