Sport

Bronz pentru elevul „Roboțelului de Aur”

Alexandru Gabriel Gherghe, pe podium la Cupa României de Tineret

Cupa României de Tineret, găzduită anul acesta de Brăila, a adunat întreaga elită juvenilă a pugilismului din țară. Peste 100 de sportivi, la 13 categorii de greutate, au încrucișat mănușile timp de patru zile, în speranța că își vor adjudeca trofeele puse la bătaie de organizatori.

Lotul de tineret de la CSM Buzău, pregătit de Steluța Duță, a fost format din Alexandru Gherghe (75 kg), Mario Andrei Berțea (67 kg), Alexandru Mirică (71 kg) și Mihai Drăgan, aceeași categorie. Gabriel Alexandru Gherghe a reușit să urce pe ultima treaptă a podiumului la categoria 75 de kilograme, una dintre cele mai disputate din competiție. Sportivul buzoian practică „nobila artă” de doar doi ani, primii pași în box fiindu-i ghidați de maestrul Constantin Voicilaș. Steluța Duță i-a devenit antrenoare în luna iulie. Pentru Steluța Duță este o performanță remarcabilă, în contextul în care pugilista din Buzău abia pășește în lumea antrenoratului. „Roboțelul de Aur” are însă ambiții mari, încercând să scoată cât mai mulți boxeri de performanță, dintr-un filon altădată foarte bogat, așa cum este Buzăul.

Ea s-a declarat emoționată la finalul competiției de suportul reciproc și de unitatea celor de la CSM, după ce o delegație numeroasă a clubului s-a deplasat la Brăila pentru a încuraja concurenții buzoieni.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare