Administrație

Săhăteni: Sunt gata documentaţiile pentru două proiecte de 450 de miliarde de lei

Primarul comunei Săhăteni, Marius Alexandru, face parte din grupul şefilor de administraţii publice din mediul rural care au achiesat la planul judeţean de reorientare a actului administrativ şi eficientizarea acestuia prin adaptarea şi specializarea departamentelor din cadrul instituţiei, pentru accesarea de fonduri externe, fie pe linie guvernamentală, fie prin aplicarea la diverse programe cu finanţare europeană. Din nefericire, în cazul administraţiei publice Săhăteni, organizarea şi funcţionarea acesteia, până la preluarea mandatului de către actualul primar, nu a fost vorba de un minim interes pentru adaptarea activităţii, în sensul reorientării profesionale şi apropierea de procedurile standard prin care o administraţie publică poate solicita fonduri pentru investiţii de interes public.

Marius Alexandru

Într-una dintre ultimele postări ale primarului Marius Alexandru, pe pagina de socializare, şeful administraţiei locale evidenţiază faptul că în cadrul Primăriei Săhăteni a început să funcţioneze, cu adevărat, o echipă a cărei activitate va fi, prioritar, întocmirea de documentaţii şi proiecte pentru atragerea de finanţări, altele decât cele care, în mod regulat, constituie bugetul local.

Astfel, primarul Alexandru spune că în zilele imediat următoare va depune la autorităţile competente, de la Bucureşti, două proiecte de importanţă majoră pentru evoluţia comunităţii, una dintre documentaţii fiind întocmită pentru solicitarea finanţării lucrărilor pentru extinderea reţelei de apă potabilă în satele Istriţa şi Găgeni, în timp ce a doua documentaţie face trimitere la obţinerea de fonduri pentru construirea unui local nou de şcoală, în satul Săhăteni.

În ceea ce priveşte folosirea cu justeţe a bugetului local, primarul Alexandru spune că la nivel local este în derulare o campanie de primăvară, orientată în special pe activităţi de ecologizare, dar şi pentru implementarea unor proiecte de anvergură locală, cu investiţii ce pot fi suportate de bugetul local. Într-o postare pe Facebook, primarul a relevat faptul că au fost amenajate două locuri de joacă, în satele Săhăteni şi Găgeni, iar administraţia locală are puse la punct planuri de amenajări asemănătoare în alte două sate: Istriţa şi Vintileanca. Proiectele de ecologizare au cuprins, între altele, şi acţiunile pentru igienizarea şi amenajarea zonelor arondate monumentelor de la Săhăteni şi Vintileanca.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker