Sport

Săgeata câștigă derby-ul rundei, Lanurile continuă un parcurs aproape impecabil

Liga a IV-a nu beneficiază întotdeauna de aceeași expunere mediatică precum suratele de nivel superior. Totuși, derby-urile au o notă de farmec aparte, datorită autenticității și pasiunii pe care o aduc în comunitățile locale.

Runda a 13-a a eșalonului superior din fotbalul buzoian a adus spectacol, inclusiv în derby-ul dintre Team Săgeata și Știința Cernătești, două echipe considerate favorite la lupta pentru barajul ce duce către Liga a III-a, la începutul sezonului. Săgeata s-a impus cu 4 la 2, apropiindu-se la „doar” 10 puncte de liderul incontestabil, Voința Lanurile. Liderul n-a avut probleme în a mai bifa o victorie, câștigându-și meciul de acasă, 3-0 în compania celor de la Carpați Nehoiu.

O altă pretendentă la promovare, Montana Pătârlagele, s-a impus pe teren propriu, 3-1 cu Unirea Stâlpu. Campioana sezonului trecut e abia pe locul 4, cu 28 de puncte, unul mai puțin decât Știința Cernătești.

Iată celelalte rezultate ale etapei a XIII-a:

  • Luceafărul Maxenu – Pescărușul Luciu 0-3
  • Progresul Beceni – Șoimii Siriu 1-1
  • Recolta Sălcioara – Metalul Buzău 2-1
  • Voința Balta Albă – Gloria Vadu Pașii 2-4.

În clasament, Lanurile conduce autoritar, având 40 de puncte, dar și un meci în plus. Băieții lui Tase Lăptoiu au un parcurs aproape impecabil, cu 13 și un singur egal. Team Săgeata și Știința Cernătești completează podiumul, cu câte 30, respectiv 29 de puncte.

Articole similare