Administrație

S-a stabilit ordinea investiţiilor la Topliceni: canalizare-apă, apoi asfaltare!

Administraţia publică din comuna Topliceni, condusă de primarul Viorel Panţuru, se regăseşte între cazurile norocoase, în care unitatea administrativ-teritorială respectivă beneficiază în acelaşi timp de finanţări pentru investiţii importante, în acest caz fiind vorba despre reabilitări şi extinderi de reţele de apă potabilă şi canalizare, în completare cu o investiţie substanţială pe zona asfaltărilor drumurilor de interes local. Într-o astfel de situaţie, ordonatorii de credite, adică finanţatorii programelor de investiţii, au convenit ca cele două proiecte să fie implementate în ordinea logică a lucrărilor: în primă fază intervenţiile la reţelele de apă şi canal, pentru ca, ulterior, să fie implementat programul de asfaltare.

Viorel Panţuru

Aceasta este, de altfel, şi explicaţia oferită de primarul Panţuru vizavi de ordinea executării lucrărilor: „Avem un proiect de investiţii, pentru care am obţinut finanţare pe programul naţional <Anghel Saligny>, fiind vorba despre asfaltarea a 8,6 kilometri de drumuri de interes local, dar care acum este în stand-by, pentru că ordinea logică este să fie executate mai întâi lucrările de canalizare şi extinderile la reţeaua de apă potabilă, apoi să aplicăm stratul de asfalt!”, spune primarul de Topliceni. „Probabil că vor fi comentarii, legate de disconfortul ce se va crea odată cu începerea lucrărilor la canalizare şi apă”, continuă primarul Panţuru, „dar eu sunt convins că oamenii vor înţelege starea de normalitate, logica unor lucrări! Nu ar avea rost să venim cu asfaltul, pentru că organizarea de şantier şi execuţia în sine ar fi mai rapide, comparativ cu lucrările la canalizare, apoi să fim nevoiţi să tăiem asfaltul, adică să stricăm ce am făcut!”.

Primarul Viorel Panţuru speră ca reprezentanții Companiei de Apă, ordonatorul de credite, şi constructorul, în cazul proiectului de canalizare şi reabilitare reţele de apă potabilă, să facă dovada profesionalismului şi să scurteze la maxim perioadele de săpături, lucrări care generează disconfortul cetăţenilor. Compania de Apă Buzău are planificate lucrări pentru reabilitarea reţelelor de apă potabilă, pe o lungime de 15,9 kilometri, reabilitarea reţelei de canalizare în satele Băbeni şi Răduceşti, pe o lungime de 3,9 kilometri, iar în satele Topliceni, Băbeni şi Răduceşti reţelele de canalizare vor fi extinse pe o lungime de 33,9 kilometri.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker