Economic

10 aplicații care îți cresc productivitatea

Pentru că suntem oameni și nu roboți, avem cu toții zile în care energia nu este la maximum din motive psihologice sau de sănătate. În plus, ne putem simți copleșiți de multitudinea de taskuri alocate.

Din păcate, timpul alocat concediului este prea scurt pentru a ne putea relaxa cu adevărat sau poate că nu avem libertatea de a avea câte o escapadă în natură în orice perioadă a anului.

Tehnologia vine să ne ajute să îmbunătățim modul în care ne organizăm timpul, dar și să ne învețe să ne dozăm energia într-un mod folositor. Înainte să intrăm în detalii, ar trebui să știi că aplicațiile despre care vom scrie mai jos pot fi folosite fără probleme pe orice tip de smartphone, inclusiv pe modele mai vechi precum iPhone 11 sau iPhone 13.

Iată mai jos o listă de aplicații menite să-ți facă viața mult mai ușoară:

  • Slack

Dacă ești parte din echipa care lucrează în cadrul unor proiecte de amploare medie sau mare, Slack te va ajuta să eviți supraîncărcarea care vine deseori la pachet cu utilizarea e-mailului. Comunicarea între tine și colegii de proiect este mult simplificată prin structurarea pe canale specifice, pe care le poți aloca fiecărui subiect. În plus, ai la dispoziție multiple instrumente care să te ajute să-ți crești productivitatea și să păstrezi discuțiile focusate într-un spațiu dedicat. Slack este o aplicație pe care o recomandăm atât pentru munca de la birou, cât și pentru cea de acasă.

  • Monday.com

Interfața prietenoasă, la care se adaugă modul eficient de gestionare a sarcinilor diverse, fac din Monday.com o alegere potrivită pentru planificare, urmărire progres și atribuire sarcini diverse. Poți vizualiza fiecare dintre proiectele tale atât din perspectivă de evoluție pe etape, cât și de timp. În plus, poți personaliza fiecare tip de sarcină și poți adăuga în timp real persoane noi care se alătură echipei, pentru o comunicare eficientă și productivă.

  • Todoist

Interfața super intuitivă a Todoist este perfectă pentru a te ajuta să organizezi impecabil proiectul de care te ocupi, indiferent de etapa sa. Cu Todoist poți să creezi liste de task-uri și să setezi termene limită. De asemenea, o poți folosi cu succes pentru gestionarea multiplelor proiecte, pentru că ai la dispoziție o structură foarte prietenoasă și ușor de folosit. În plus, oriunde ar fi locul din care alegi să lucrezi, nu ai de ce să-ți faci griji. Informațiile se updatează în timp real, astfel că tu poți să-ți îndeplinești sarcinile fără niciun fel de perturbare.

  • Evernote

De multe ori se întâmplă să ne vină idei foarte bune, pe care, din diverse motive, decidem să nu le notăm pe loc, fiind întotdeauna siguri că le vom ține minte. Realitatea tinde să ne contrazică aproape de fiecare dată, astfel că luarea notițelor este un obicei pe care ar fi bine să ni-l formăm. Prin Evernote poți face mult mai mult decât să-ți notezi texte scurte. Poți crea documente de complexitate mai ridicată, la care să adaugi imagini sau înregistrări audio. Nu trebuie să-ți mai faci griji că poți uita sau pierde vreo idee, pentru că Evernote are un filtru de search avansat, care te ajută să găsești rapid orice document.

  • Trello

Unii dintre noi asimilăm mult mai ușor informațiile și ne putem focusa cu mai mare ușurință atunci când avem o reprezentare vizuală a muncii noastre. Trello este o aplicație menită să te ajute să structurezi sarcinile într-un mod mai ușor de înțeles, asimilat și explicat pe mai departe altor colegi implicați. De exemplu, poți crea panouri specifice pentru fiecare proiect, personalizabile în funcție de numărul de persoane implicate în acesta. Astfel, ai un flux de lucru fluid, care încurajează buna colaborare între colegi.

  • Forest

Natura ne este dintotdeauna un aliat de încredere atunci când avem nevoie de mai multă putere de concentrare. Din natură s-au inspirat și creatorii Forest, o aplicație digitală de productivitate care te ajută să-ți menții concentrarea la cote ideale pentru un proces de lucru eficient. Prin intermediul Forest poți să-ți setezi un cronometru care să te oprească la anumite intervaluri din a-ți folosi smartphone-ul. Dacă nu respecți timpul de recreere setat inițial, lipsa de disciplină se traduce în aplicație prin uscarea copacului menit să reprezinte starea ta de bine. Îți dorim să ajungi la performanța de a-ți crește propria pădure virtuală, semn că bunăstarea ta psihică este la nivelul dorit.

  • Rescue Time

Cea mai valoroasă resursă de care dispunem atunci când vine vorba despre munca noastră este timpul. Uneori, oricât de disciplinați suntem din fire, pare că nu reușim să ne organizăm eficient. Aici intervine Rescue Time, cu câteva instrumente numai bune pentru a-ți crește productivitatea și nivelul de creativitate. În afară de analiza riguroasă a modului în care îți petreci timpul în mediul digital, Rescue Time îți împarte activitățile în productive și neproductive din perspectivă de timp alocat. După o perioadă, vei ști cu siguranță să-ți gestionezi mai bine programul de lucru de zi cu zi.

  • Pocket

Cum ar fi să ai la îndemână toate informațiile prețioase pe care le afli pe parcursul unei zile fix în buzunarul tău digital, fără să fii nevoit să-ți amintești de ele pe seară și să nu le mai găsești pe nicăieri? Prin Pocket poți să salvezi articole, videoclipuri, imagini sau orice tip de conținut virtual dorești pentru a-l savura pe îndelete în momente în care o poți face cu adevărat. Asta face din Pocket un instrument fantastic nu doar pentru a-ți organiza mai eficient programul de lucru, ci mai ales pauzele, în care poți să te bucuri de conținut pe placul tău.

  • Notion

O altă foarte bună aplicație de colaborare în echipă, menită să-ți crească productivitatea, este Notion. Aceasta combină funcționalități de luare notițe, gestionare task-uri și construire a bazelor de date personalizabile. Astfel, Notion este un instrument versatil atât pentru lucru individual, cât și în echipă și te ajută să te organizezi fără efort indiferent de tipul sarcinii pe care o ai de îndeplinit.

  • Streaks

Ce ar fi productivitatea fără disciplină? Streaks este o aplicație care te ajută să-ți creezi și să-ți păstrezi obiceiuri sănătoase noi cu efort minim. Își poți personaliza diverse tipuri de rutină precum exercițiile fizice, lectura, consumul de apă. Consecvența dă întotdeauna roade, astfel că aplicația îți păstrează șirul zilelor în care te-ai ținut de treabă. De asemenea, vei primi notificări care să-ți reamintească de ce eforturile sfârșesc prin a fi de mare folos pe termen lung.

În speranța că ți-am fost de ajutor, te invităm să încerci fiecare dintre aplicațiile de mai sus pentru că suntem convinși că schimbările pozitive din rutina ta nu pot fi decât productive pe termen mediu și lung. Doar așa îți vei da seama care dintre propuneri ți se potrivește mai bine, în funcție de stilul de lucru și de ce nu, stilul de viață.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker