Sport

Cu Csikszereda, de Ziua Națională

E rost de trei puncte pentru Gloria

Ironie sau nu, Gloria va disputa ultimul meci de campionat al acestui an, pe 1 decembrie, contra celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc. Dincolo de  rivalitățile istorice, pentru Buzău cele mai importante sunt punctele puse în joc, o eventuală victorie cimentând temeinic locul echipei lui Prepeliță în play-off. Loc care nu este nici pe departe asigurat, întrucât Ceahlăul, Chiajna și Chindia abia așteaptă pașii greșiți ai echipelor din plutonul fruntaș.

Dacă sezoanele trecute ciucanii erau cotați cu șanse bune la play-off, anul acesta nu este unul de bun augur pentru harghiteni. Oaspeții de vineri sunt mai degrabă o echipă în reconstrucție, după ce nu mai puțin de optsprezece jucători au părăsit gruparea din Miercurea Ciuc. Cei mai importanți – Omar El Sawy, Roberto Romeo și Paul Pârvulescu – au mers către Rapid, Chindia și Concordia.

Gloria vine după o victorie obținută greu, în Banat, cu Dumbrăvița, iar moralul jucătorilor pare să fie la cote bune, încă un motiv în plus pentru a considera echipa din Crâng drept favorită. După trei rezultate bune (chiar și remiza cu Ceahlăul a adus ceva), eșecurile cu Chiajna și Argeș par a fi deja uitate. La fel de important, pentru ciucani, deja resemnați cu gândul că vor evolua în play-out, meciul nu are aproape nicio miză.

În plus, meciul, programat într-o zi atât de simbolică pentru România, ar trebui să aducă și ceva asistență la stadion, măcar pentru siesta de după fasolea tradițională, tipică zilei de 1 Decembrie. Mai rămâne ca băieții lui Prepeliță să defileze pe teren, mai ceva ca soldații de la paradă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker