Sport

S-a stabilit componenţa urnelor pentru tragerea la sorţi. Cu cine poate pica FC Buzău în optimile Cupei

FCSB, Craiova sau Dinamo, posibile adversare în Crâng

Zece echipe din Liga 1, patru din Liga a 2-a şi două din cel de-al treilea eşalon s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României şi aşteaptă acum tragerea la sorţi. Evident, marile surprize au fost produse de cele două formaţii din Liga a 3-a rămase în competiţie, CSO Filiaşi, care a trecut cu 1-0 de prim divizionara UTA Arad, şi Minaur Baia Mare, care a eliminat divizionara secundă Politeh­nica Iaşi, scor 3-1. La capitolul surprize figurează, însă, şi calificarea celor de la FC Buzău, care au lăsat pe dinafară ultima clasată în Liga 1, Academica Clin­ceni, după o partidă plină de dramatism, care a avut nevoie de prelungiri pentru a oferi câştigătoarea, 2-1 pentru trupa lui Cristi Pustai.

De altfel, pentru a fi una dintre cele 16 echipe rămase în competiţie, mai multe formaţii au fost nevoite să treacă prin minute de prelungiri, iar unele chiar prin loteria loviturilor de departajare pentru a obţine calificarea. Rapid a fost prima formaţie care a ajuns la lovituri de departajare şi a trecut de CS Mioveni. FC Argeş a ajuns tot la loteria penalty-urilor, unde a învins-o pe FC Botoşani. În afara echipei din Crâng, de prelungiri au mai avut nevoie Gaz Metan Mediaş şi FCSB pentru a trece de Concordia Chiajna şi, res­pectiv, de CS Hunedoara.

Tragerea la sorţi a opti­milor de finală ale Cupei României se va face ţinând cont tot de urne, cum s-a întâmplat şi la stabilirea meciurilor din 16-imi. Cele două urne au fost decise pe baza echipelor calificate în sezonul trecut în faza optimilor. Formaţiile calificate atunci în optimi şi prezente acum în competiţie au făcut parte din Urna A la tragerea la sorţi, iar restul au fost repartizate în Urna B. Acum, în 16-imi, dacă o echipă care a fost în Urna B a eliminat o echipă din Urna A, atunci aceasta i-a luat locul în Urna A.

Au fost şi cazuri în care echipele din Urna B au avut meci direct (Şomuz Fălticeni – FC Voluntari, Farul – Sepsi, FC Buzău – Academica Clinceni, CS Mioveni – Rapid, CA Ora­dea – FC Hermann­stadt), astfel că acestea vor face parte la următoarea tra­gere la sorţi tot din Urna B. Pentru optimile de finală, au urcat în Urna A din Urna B FC Argeş, ACSO Filiaşi, Minaur Baia Mare şi U Craiova 1948. FC Buzău va face parte la tragerea la sorţi din Urna B şi nu le va putea întâlni, deci, pe FC Voluntari, Sepsi, Hermannstadt şi Rapid Bucureşti. În Crâng ar putea veni FCSB, Universitatea Craiova sau Dinamo.

Urnele pentru tragerea la sorţi a optimilor

URNA A: FCSB, Universitatea Craiova, Chindia Târgovişte, Gaz Metan Mediaş, Dinamo Bucureşti, Dunărea Călăraşi, Politehnica Timişoara, FC Ar­geş, ACSO Filiaşi, Minaur Baia Mare şi U Craiova 1948

URNA B: FC Voluntari, Sepsi Sf. Gheorghe, FC Hermannstadt, Rapid Bucureşti şi FC Buzău.

Partidele se vor des­făşura tot într-o singură manşă, eliminatorie, pe terenul echipelor care s-au clasat mai slab în sezonul trecut. Faza optimilor de finală este programată să aibă loc în jurul datei de 27 octombrie.

Articole similare